Sport-video: British Superbike 2021 Season Review

Na het 'noodkampioenschap' van 2020 - toen er maar 6 meetings op de kalender stonden, werkte het British Superbike dit jaar wel een 'volle' kalender af. Tenminste, als je het verdwijnen van Assen niet meerekent. Over 11 ronden werd er op 8 verschillende circuits gestreden voor de meest prestigieuze nationale motorsport-titel in Europa. Om in deze donkere dagen voor Kerstmis 'het Heilige Motorsportvuur' brandende te houden, hebben we de hoogtepunten van alle 33 BSB-races van dit seizoen voor u opgelijst. Bingewatchen maar!

 

Round 1. Oulton Park -  25-27 juni

Round 2. Knockhill - 10-11 juli

Titelverdediger Josh Brookes haalde dit jaar, 'The Showdown' niet.

Round 3. Brands Hatch - 23-25 juli

Isle of Man TT-topper Peter Hickman was ook dit jaar één van de smaakmakers in het British Superbike-kampioenschap. Foto: FHO Racing

Round 4. Thruxton - 30 juli - 1 augustus

Round 5. Donington Park - 13-15 augustus

Het BSB keerde na twee jaar terug naar Cadwell Park voor één van de populairste meetings van het seizoen. Hier zien we Gino Rea (Buildbase Suzuki) in actie op 'The Mountain'.

Round 6. Cadwell Park - 20-22 augustus

Round 7. Snetterton 3-5 september

Jason 'O'show' O'Halloran was een heel seizoen snel, maar op het einde moest de Australiër de titel wel aan z'n McAms Yamaha-teammaat Taz McKenzie gunnen.

Round 8. Silverstone - 10-12 september

Peter Hickman gaat FHO BMW-teamgenoot Xavi Fores vooraf op Oulton Park.

Round 9. Oulton Park - 24-26 september

De meeting op het pittoreske circuit in Cheshire was de eerste van drie in 'The Showdown', zeg maar de play-offs van het British Superbike-kampioenschap. De strijd om de titel zou onder vier rijders uitgemaakt worden: Tommy Bridewell (Oxford Products Ducati), Christian Iddon (Visiontrack Ducati), Jason O'Halloran (McAms Yamaha) en Tarran McKenzie (McAms Yamaha).

Round 10. Donington Park - 1-3 oktober

Christian Iddon overtroefde dit jaar Visiontrack Ducati-kopman Brookes en bleef tot het laatste weekend meestrijden voor de titel.

Round 11. Brands Hatch - 15-17 oktober

Tarran 'Taz' McKenzie greep dus de macht op Brands Hatch en hij deed dat exact 25 jaar nadat vader Niall zich in 1996 tot de allereerste BSB-kampioen kroonde. In de eindstand gaat McKenzie (1202 ptn.), Tommy Bridewell (1166 ptn.) en Jason O'Halloran (1162 ptn.) vooraf.

 

Tekst: BJ

Foto's: McAms Yamaha, Paul Bird Motorsport, Suzuki Racing, FHO BMW, 

Video's: YouTube.com/British Superbike

Geschreven op 15 december 2021
© Motoren & Toerisme