Sport-video: Brabec wint 3e etappe Rallye du Maroc 2021

De derde etappe van de Rallye du Maroc 2021, die net alles anderen Zagora als start- en aankomstplaats had, onderscheidde zich door z'n snelle karakter. De pistes waren snel, maar met stenen bezaaid en er waren nooit echte moeilijke passages door de duinen. Daardoor werd ook de navigatie een stuk makkelijker. Logisch dus dat de mannen met rauwe snelheid in deze etappe de kop opstaken. Dat was ondermeer zo voor Monster Energy Yamaha-teamgenoten Adrien Van Beveren (FRA) en Andrew Short (VS). De voormalige AMA Supercross-rijder was daarbij, nét iets sneller dan de Franse strandrace-specialist. 

Andrew Short piloteerde z'n Monster Energy Yamaha WR450F Rally naar de 3e plaats.

Ook de Hero Motosports-rijders lieten zich opmerken in deze etappe. Franco Caimi werd vijfde en liet daarmee de problemen van de eerste twee dagen achter zich. Het was echter de Portugees (met Duitse roots) Sebastian Buhler, die voor de uitschieter zorgde door tweede te worden. Buhler zou bij elke controlepost in de top-3 passeren. Dat hij snel is, bleek eerder dit jaar al toen hij de Hungarian Baja won. 

Op z'n 26e is Sebastian Buhler één van de grote talenten in de rally-raid.

Maar dé winnaar van de dag was Ricky Brabec. Brabec kennen we uiteraard nog van  z'n eindzege in Dakar 2020. De Californiër die eerst in eigen land ervaring opdeed in woestijnraces bewees nogmaals dat hij een van de snelste rijders van het rally-raid-peloton is. 

Tekst: BJ

Foto's: Honda Racing Corporation/Rallyzone, Yamaha Racing, Hero Motosports

Video: YouTube.com/ODC Events

Geschreven op 12 oktober 2021
© Motoren & Toerisme