Sport-video: Anderson wint AMA Supercross Oakland

In z'n tweede wedstrijd voor het Monster Energy Kawasaki-team wist voormalig AMA Supercross-kampioen Jason Anderson, z'n eerste zege van het seizoen te boeken. De man uit New Mexico deed dat in het RingCentral Coliseum in Oakland, Californië. Anderson wist in de finale Aaron Plessinger (Red Bull KTM) en Justin Barcia (Troy Lee Designs Red Bull GASGAS) voor te blijven. 'Bam Bam' Barcia wordt nu ook de nieuwe leider in de tussenstand.

Justin 'bam bam' Barcia wordt nu de nieuwe leider in de tussenstand. Hij lost daarmee Ken Roczen (HRC Honda) die op de zuideroever van de San Francisco Bay een tegenvallend avond kende. Roczen kwam in de kwalificaties al ten val, en werd daarbij aangereden door z'n achteropkomende teamgenoot Chase Sexton. In de finale kwam de Duitser niet verder dan een 13e plaats.

Stand AMA 450 SX (na 2 van 17 ronden):

1. Justin Barcia (GASGAS) - 42 ptn.

2. Jason Anderson (Kawasaki) - 39 ptn.

3. Cooper Webb (KTM) - 39 ptn. 

 

AMA 250 SX West

In het 250 SX West-kampioenschap stond er wederom geen maat op Christian Craig. De ervaren Californiër, kon na korte schermutselingen met snelstarter Vince Friese (Smarttop Motoconcepts Honda) en Jo Shimoda (JAP - Monster Energy ProCircuit Kawasaki), oprukken naar de leiding om die nooit meer af te staan. Craig blijft uiteraard leider in het 250 SX West-kampioenschap.

Tekst: BJ

Foto: Kawasaki USA

Video's: YouTube.com/Monster Energy Supercross

Geschreven op 16 januari 2022
© Motoren & Toerisme