Sport-video: Anderson wint AMA 450 SX in Minneapolis, Jett Lawrence meteen baas in 250 SX East

Voor het eerst dit seizoen trok de AMA Supercross-karavaan naar de Midwest, meer bepaald naar Minneapolis (hoofdstad van Minnesota).  Voor de 250 support-klasse betekende dat meteen ook nieuwe rijders, want Minneapolis was de eerste ronde van het 250 SX East-kampioenschap.

De opdeling van de lichtste Supercross-klasse in twee geografische regio’s – waarbij de Mississippi als natuurlijke scheidslijn wordt gebruikt – kwam er in de jaren ’80 om de verplaatsingskosten van jonge rijders binnen de perken te houden.

AMA 450 SX Highlights

Jason Anderson (Monster Energy Kawasaki) deed met z’n winst in Minneapolis een uitstekende zaak in het kampioenschap. Kampioenschapsleider Eli Tomac had een moeilijke avond en kwam niet verder dan plaat 6. Voor Chase Sexton (HRC Honda) was Minneapolis een ronde om snel te vergeten. De rijder uit Florida leidde 17 ronden lang in de finale tot hij hard ten val kwam en nog als 16e werd geklasseerd.  Opvallend is dat Cooper Webb en Marvin Musquin op de twee andere podiumtreden stonden. De beide Red Bull KTM-rijders lijken na een paar moeilijke weken het goede ritme weer te pakken te hebben.

Tussenstand AMA 450 SX

Jason Anderson won voor de 2e opeenvolgende week in het AMA SX 450, en daarmee is 'El Hombre' tot op 3 punten van leider Tomac genaderd. Foto: Kawasaki USA
  1. Eli Tomac (Yamaha) – 151 ptn.
  2. Jason Anderson (Kawasaki) – 148 ptn.
  3. Malcolm Stewart (Husqvarna) – 131 ptn.

AMA 250 SX East Highlights

 

Jett Lawrence,  vorig jaar AMA 250 SX East- en 250 MX-kampioen, maakte z’n favorietenrol helemaal waar. Hij is dan ook de eerste leider, voor het Monster Energy Pro Circuit Kawasaki-duo Austrin Strouppe en Camerom McAdoo

 

 

Video’s: YouTube.com/Monster Energy Supercross

Foto's: Honda Racing Corporation en Kawasaki USA

Tekst: BJ

Geschreven op 20 februari 2022
© Motoren & Toerisme