Sport-foto van de week: Cocorico Quartararo!

De 22-jarige Fabio Quartararo schreef gisteren motorsport-geschiedenis door de eerste Franse wereldkampioen in de koningsklasse van de racerij te worden. Nochtans zag het er bij de start van de GP van Emilia-Romagna niet naar uit dat de Monster Energy Yamaha-rijder de titel al zou kunnen binnenrijven in Misano. Een desastreuze kwalificatie had ervoor gezorgd dat Quartararo pas vanaf de 15e plaats op de startgrid kon vertrekken en dat terwijl z'n naast belager voor de wereldtitel, Francesco Bagnaia op pole stond. Maar Bagnaia als Ducati Lenovo-teamgenoot Jack Miller zouden de finish niet halen. Quartararo wist, mede geholpen door heel wat crashes, naar de derde plaats op te rukken. In de laatste ronde moest hij echter nog de duimen leggen voor de oprukkende Enea Bastianini. 

Direct na het overschrijden van de finish kon het feestje beginnen voor Quartararo. WK-promotor Dorna Sports had een show in elkaar gedraaid, waarin onder andere een virtuele Diablo (naar Quartararo's bijnaam 'El Diablo') een rol in speelde. En ook werkgever Yamaha, hoofdsponsor Monster Energy en helmensponsor Scorpion droegen hun steentje bij aan de viering. 

 

Quartararo's wereldtitel zat er allang aan te komen. Vanaf de derde GP van het seizoen in het Portugese Portimao had Quartararo immers de WK-leiding al in handen. Z'n verrichtingen zijn ook in Frankrijk niet onopgemerkt gebleven en met name de Franse media smulden de afgelopen maanden van de heerschappij van de 22-jarige. 

 

Tekst: BJ

Foto's: Yamaha Racing

Geschreven op 25 oktober 2021
© Motoren & Toerisme