Special Metal: Vespa 946 Dragon

Piaggio eert het 'Jaar van de Draak' met deze Vespa 946 Dragon.

1.888, dat is het exacte aantal exemplaren dat Vespa van de 946 Dragon op de markt gaat brengen. De Piaggio-dochter lanceert de opvallende 125cc scooter ter ere van dit feest in de Chinese horoscoop. De Vespa 946 is ontworpen in een gouden tint en versierd met een smaragdgroen draakmotief dat rond de carrosserie slingert voor de exclusieve Dragon collector's edition.

Het model kan van 18 januari tot 18 februari gereserveerd worden via een prebooking op de Vespa-website en heeft een gelimiteerde oplage van 1.888 stuks. Het handgemaakte ontwerp van de Vespa 946 Dragon, vervaardigd in Italië met geavanceerde technologie, markeert een samensmelting van culturen, innovatie en verfijning. 

Vespa brengt de 946 Dragon samen met een bijpassende varsity-jacket uit. Ter ere van de lancering en het Lunar New Year, brengt Vespa ook zijn eerste mode-item uit: de exclusieve Dragon Varsity Jacket. Geïnspireerd door het ontwerp van de Vespa 946 Dragon, is het jack gemaakt van lichtbeige geribde wol met mouwen van zacht nappaleer. Op de linker voorzak en achterkant is een smaragdgroene draak geborduurd. Op de voorkant van de jas staat Vespa’s iconische V-monogram samen met een oud Chinees gezegde: “He who wants to be a dragon must eat many little snakes”. 

Meer informatie over de nieuwe Vespa 946 Dragon vind je hier: https://www.vespa.com/be_NL/landing-page/vespadragon/

Bron: persbericht Vespa/Team Lewis

Redactie: BJ

Geschreven op 31 januari 2024
© Motoren & Toerisme