Special Metal: Triumph Tiger 900 Bond Edition

Triumph Motorcycles en de beroemde filmfranchise 'James Bond', zijn beiden iconen. Deze twee oer-Britse iconen zijn nu verenigd in de Triumph Tiger 900 Bond Edition. 

Dat Triumph deze Tiger 900 uitgerekend nu op ons 'loslaat', is geen toeval. Want vanaf 30 september loopt, 'No Time to Die', de nieuwste James Bond-film, in de cinemazalen. En ook in die film zijn er Triumphs te zien. Triumph voorzag de productie immers van Scrambler 1200's en Tiger 900's die tijdens de actiescenes van 'No Time to Die' te zien zullen zijn. Vooral de Tiger 900 viel bij Lee Morisson, de stuntcoördinator van de film, in de smaak. Morisson prees de handelbaarheid van de Triumph allroad. 

Om de samenwerking tussen Triumph Motorcycles en de James Bond-franchise te vieren, brengt Triumph 250 exemplaren van de Tiger 900 Bond Edition uit. Deze special edition is gebaseerd op een Tiger 900 Rally Pro. 

De Tiger 900 Bond Edition is afgewerkt met een unieke, in het oog springende Matt Sapphire zwarte lak en exclusieve 007™ graphics. Elk model is verder voorzien van een premium, machinaal bewerkte stalen stuurklem met het unieke nummer van de motorfiets erin verwerkt. Unieke ‘blacked out’ details over de hele motor werken de Tiger 900 Bond Edition verder af. Zo zijn het frame, de afwerking van de koplamp, zijpanelen, carterbeschermer, passagiersvoetsteunhouders, beugels voor de hulpverlichting en de motorblokbeschermers allemaal voorzien van een zwarte afwerking.

007-accenten

Het ontbreekt deze Bond Edition natuurlijk niet aan eigen accenten. Zo krijgt de rijder een uniek, speciaal ontworpen 007™-animatie te zien wanneer het display opstart. Verder zijn het verwarmde zadel en passagierszadel versierd met zorgvuldig aangebrachte Bond Edition-logo’s.

 

Extra's

Alhoewel deze Bond Edition gebaseerd is op een Tiger 900 Rally Pro heeft hij nog twee kenmerkende extra's. Dat zijn enerzijds een uitlaatdemper in geborsteld roestvrijstaal, met koolstofvezel einddemper, van Arrow en anderzijds de extra offroad-banden. Het paar Michelin Anakee Wild-banden komt dus bovenop de standaard gemonteerde Bridgestone Battlax'en.

 

Tekst: BJ

Bron: persbericht Triumph

Foto's: Triumph Press 

 

 

Geschreven op 22 september 2021
© Motoren & Toerisme