Special Metal: Triumph Speed Triple RR Bond edition

Triumph is al enige tijd de officiële leverancier van motorfietsen voor James Bond-films. Ter gelegenheid van de 60e verjaardag van de bekendste filmfranchise ter wereld bouwt het merk uit Hinckley een speciale versie van z’n sportieve neo-retromachine, de Speed Triple 1200 RR.

Speed Triple 1200 RR Bond Edition, zo heet deze ‘collab’ tussen Triumph en James Bond voluit. Als het op aantallen aankomt is exclusiviteit vaak een rekbaar begrip voor constructeurs, maar Triumph beperkt de productie van de Speed Triple 1200 RR Bond Edition tot 60 exemplaren. Dat exacte cijfer heeft natuurlijk alles te maken met de 60e verjaardag van de James Bond-franchise.

Als basis voor de Bond Edition fungeert de Speed Triple RR. Een krachtige sportmotor met retro-looks, die een piekvermogen van 180 pk en een koppel van 125 Nm genereert. Voeg daarbij een premium elektronische ophanging (Ohlins EC 2.0), Rijhulpmiddelen zoals bochten-ABS en hellingshoekgevoelige tractiecontrole.

Triumph liet de stroomlijn van de 60 Bond Edition Speed Triples voorzien van officiële 007-grpahics, de titels van de 25 tot nog toe verschenen Bond-films en handgeschilderde gouden striping. Daarnaast werd de kopkuip van de machine ook voorzien van prints van de Iconische James Bond pistoolloop. Tot slot kreeg elke Bond Edition een unieke stuurklembadge en een 007-hoes.

 

Uitverkocht

Belgische of Nederlandse fans van Triumph en James Bond zijn er aan voor de moeite. Het aantal exemplaren dat voorzien was voor de Benelux is nu al uitverkocht (aan bestaande Triumph-klanten). De Speed Triple RR Bond Edition ging in België voor € 25.925 over de toonbank. In Nederland bedroeg de prijs € 27.495.

Tekst: BJ

Foto's: Triumph Motorcycles Press

Geschreven op 5 oktober 2022
© Motoren & Toerisme