Special Metal: Triumph Bonneville T120 Elvis Presley Edition

Triumph Motorcycles onthult een gelimiteerde editie van de Bonneville T120 ter ere van 'the king of rock and roll': de Elvis Presley Edition. 

Wie Triumph een beetje kent weet dat deze fabrikant al eens graag een speciale editie lanceert. Van James Bond tot Bud Ekins, Steve McQueen en zelfs horlogemerk Breitling... menig man en merk werden al gekoppeld aan deze iconische Britse motorfietsen. Nu is ook Elvis Presley aan de beurt. Niet verwonderlijk, want volgens de legende zou Elvis na een testritje in 1965 zo onder de indruk zijn geweest van de Triumph Bonneville van z'n vriend Jerry Schilling, dat the king diezelfde avond zeven exemplaren bestelde, één voor elk van z'n Memphis Mafia.

De Triumph Bonneville T120 Elvis Presley Edition komt met gouden belettering, een rood/grijze kleurstelling, Elvis' handtekening op de tank en andere meer subtiele details die verwijzen naar the king himself, zoals het 'taking care of business in a flash'-symbool op het spatbord.

Van deze Special Edition worden slechts 925 exemplaren geproduceerd. Elke motorfiets is genummerd op de kroonplaat, met een gelaserde ets van Elvis’ handtekening. Elk van de motorfietsen wordt verkocht met een gouden plaat van Sony, in een exclusieve Elvis Presley en Triumph Motorcylces hoes. Daarin zit ook een echtheidscertificaat, getekend door Triumph CEO Nick Bloor en Jamie Salter, de oprichter, voorzitter en CEO van ABG, Elvis Presley Enterprises.

De nieuwe T120 Elvis Presley Limited Edition is verkrijgbaar vanaf € 17.395 in België en € 19.795 in Nederland. De motoren zullen vanaf augustus 2024 bij de Triumph-dealers in de Benelux staan.

Triumph Bonneville T120
Motor: vloeistofgekoelde tweecilinder lijnmotor viertakt
CI: 1.200 cc
Rijklaar gewicht: 236kg
Vanaf: € 14.595,00

Samenstelling: Maarten Van Caesbroeck

Foto's: Triumph Motorcycles

Geschreven op 20 juni 2024
© Motoren & Toerisme