Special Metal: Rage - Custom Indian Sport Chief By Krazy Horse

Amerikanen zijn nooit afkerig geweest van customizen. Dat geldt niet alleen voor Amerikaanse hot rodders of bikers, maar ook voor Amerikaanse constructeurs. Bij Indian Motorcycle zijn ze dan ook maar trots als een Engelse custombouwer als Krazy Horse een special bouwt op basis van één van hun modellen. En dit keer is hét geen beperkte serie, maar wel één enkele motorfiets en dat voor een speciale klant. 'RAGE' - want zo heet deze bijzondere Indian - werd gebouwd op vraag van Richard Jones. De muziekliefhebbers onder de M&T-lezers kennen Jones wellicht als de bassist van de Welshe groep Stereophonics. 

Zoals elke andere custombuild begon ook de bouw van Rage met een 'stripsessie'. Foto: Krazy Horse customs/Indian Motorcycle

Krazy Horse, is al langer een partner van Indian Motorcycle. De Engelse customshop bouwt al 28 jaar customs en doet daarbij een beroep op de diensten van vertrouwde leveranciers. Voor de bouw van 'RAGE' werden er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van traditionele fabricatie-technieken. Gezandstraalde details moesten een link vormen met de persoonlijke achtergrond van opdrachtgever Richard Jones. Tegelijkertijd sluit het gebruik van dergelijke technieken goed aan bij de recente reeks 'Forged' Sport Chief-customs die in de Verenigde Staten gebouwd werden.

In de video hieronder vertellen Krazy Horse-baas Paul Beamish en Richard Jones het verhaal van 'RAGE'. 

Tekst: BJ

Foto's: Indian Motorcycle Press

Video: YouTube.com/Indian Motorcycle Europe

Geschreven op 14 juni 2023
© Motoren & Toerisme