Special Metal: MV Agusta Superveloce Ago

MV Agusta brengt een eerbetoon aan Giacomo Agostini, dit werd nog al eens gedaan met de F3 en de F4 maar nu is het de beurt aan de Superveloce om hun ex-fabrieksrijder te eren.  

Giacomo Agostini is natuurlijk een ware legende die een dergelijk eerbetoon verdient. Hij won vijftienmaal de wereldkampioenschappen en 311 individuele Grand Prix overwinningen. 

Om deze man nog eens te prijzen werd de Superveloce onderhanden genomen. Om te beginnen zijn er hoogwaardige componenten van Öhlins geïnstalleerd met een volledig instelbare voorvork (43 mm MIX) en een TTX36 vering achteraan. Daarnaast is er veelvuldig gebruik gemaakt van carbononderdelen om die exclusieve look aan te meten. De Superveloce behoort al tot de mooiste motoren uit deze tijd, maar deze editie is zowaar nog knapper en een echt plaatje met de retro-geïnspireerde gele accenten. 

MV Agusta Superveloce Ago

Een gehomologeerde uitlaat van Arrow vervolledigt het plaatje. Er worden 311 stuks van deze Ago geproduceerd en prijzen zijn voorlopig onbekend maar misschien evengoed irrelevant op dit niveau. Geniet vooral van het beeldmateriaal.

Meer informatie op: www.mvagusta.com/product/superveloce/ago

Tekst: Charly de Kinderen

Foto's: MV Agusta

Geschreven op 26 oktober 2021
© Motoren & Toerisme