Special Metal: Moto Guzzi V7 Stone Ten

De nieuwe exclusieve Moto Guzzi is een eerbetoon aan Guzzisti over de hele wereld.

De Verona Motor Bike Expo was het ideale decor voor Moto Guzzi om een nieuwe versie van de V7 Stone te onthullen: de Ten. De naam van deze bijzondere V7 Stone verwijst naar het 10-jarig bestaan van 'The Clan', de officiële community van het merk uit Mandello del Lario. 

Zoals je dat van een speciale Moto Guzzi mag verwachten staat ook deze V7 Stone Ten bol van de bijzondere details. In de eerste plaats is dat de bijzondere kleurstelling die de benzinetank kreeg. 

De Ten heeft een uitgesproken sportieve uitstraling. Die komt tot uiting in de kleurstelling: een zwart-witte geblokte streep, geïnspireerd door het logo van The Clan, met een rode rand over het bovenste deel van de brandstoftank. Aan de zijkanten wordt de brandstoftank gekenmerkt door een glanzend pastelwit kleurenschema dat contrasteert met het zwart op de zijpanelen.  

Elders op de motorfiets versterken rode accenten dat sportieve karakter van de V7 Stone Ten. Moto Guzzi rustte de V7 Stone Ten met twee Arrow uitlaatdempers uit. Die zorgen samen voor een lichte toename van de prestaties. Zo gaat het vermogen van 48 naar 49 kW (66,5 pk) aan 6.700 opm, terwijl het maximale koppel van 73 naar 75 Nm stijgt. 

De nieuwe Moto Guzzi V7 Stone Ten zal vanaf de maand april verkrijgbaar zijn bij het Moto Guzzi dealernetwerk tegen een prijs van € 10.859.

 

Bron: persbericht Moto Guzzi

Foto's: Moto Guzzi via Team Lewis

Geschreven op 22 januari 2024
© Motoren & Toerisme