Special Metal: Moto Guzzi V100 Mandello Aviazione Navale

Moto Guzzi profileert zich als Italiaans icoon door de samenwerking met de Aviazione Navale, de luchtcomponent van de Italiaanse Marine.

 

De V100 Mandello Aviazione Navale met op de achtergrond een AV-8B 'Jump Jet'.

De exclusieve Moto Guzzi V100 Mandello Aviazione Navale is in een beperkte oplage van 1913 genummerde exemplaren gemaakt, ter ere van het stichtingsjaar van de marine-luchtcomponent. Het is een uiterst uniek model, alleen al vanwege de speciale kleurstelling die geïnspireerd is op de straaljager F-35B in de vloot van de Marine. De graphics volgen trouw die van het vliegtuig, met de insignes aan beide zijden van de ruitkap, verder tot leven gebracht door de typische jet intake-strepen die de luchtinlaten van de jets markeren.

De kleurstelling wordt verder afgewerkt met de driekleurige reflecterende rozet aan beide zijden van de brandstoftank, het wapenschild van de marineluchtvaart en het logo van de Gruppo Aerei Imbarcati. De standaarduitrusting omvat TPMS-bandenspanningssensoren en verwarmde handvatten.

Het serienummer is met laser gegraveerd op het stootbord van het stuur. Bij elk exemplaar wordt een speciale motorhoes en een feestelijke nummerplaat geleverd.

 

 

Bron: persbericht Moto Guzzi/Nightingale

Foto’s: Moto Guzzi/Nightingale

Geschreven op 27 september 2022
© Motoren & Toerisme