Special Metal: : Husqvarna TE 300i en FE 350 Rockstar Edition

Husqvarna lanceert een Rockstar Edition van twee van z’n populairste enduromodellen: de tweetakt TE 300i en de FE 350 viertakt. Het is de eerste maal dat Husqvarna een speciale versie van een enduromodel lanceert en dus kozen ze onmiddellijk voor de twee populairste modellen uit zowel de twee- als viertakt line-up: de TE 300i en de FE 350.

Verwacht geen spectaculaire verschillen in vergelijking met de standaard versies van deze twee modellen. Technisch gezien is er geen verschil. Waar zit het ‘m dan wel in? Wel de Rockstar Editions hebben gewoon meer ‘bling’.

Husqvarna TE 300i Rockstar Edition

In vergelijking met de standaard modellen valt de Rockstar-stickerset meteen op. De uitgebreide stickerset – op radiatorflappen, zijpanelen, voorvorkbeschermers en spatborden – draagt niet alleen het logo van hoofdsponsor Rockstar maar ook van alle andere technische partners van het Husqvarna Enduro-fabrieksteam. Daarnaast kregen de frames een laag zwarte poederlak. Al valt dat toch iets minder op aangezien de frames standaard in donkerblauw uitgevoerd zijn.

De CNC-gefreesde kroonplaten zijn in blauw geanodiseerd aluminium uitgevoerd, net als het achtertandwiel. Verder is er ook een in teflon uitgevoerde blauwe kettinggeleider. Een remschijfbeschermer in zwart kunststof, een zwart zadel met hoge grip-ribbels en grijze ODI-handvatten completeren het Rockstar Edition-pakket.

Tekst: BJ

Foto’s: Husqvarna Images

 

Geschreven op 26 oktober 2020
© Motoren & Toerisme