Special Metal: GYTR Pro-accessoires R1

De Yamaha R1 vier z'n 25ste verjaardag, en daar horen natuurlijk cadeautjes bij. De raceingenieurs hielden daarom een stevige brainstorm en toverden een selectie lekkers bij elkaar om de sportieve aspiraties van dit icoon nog wat verder op te kietelen. Via de GYTR PRO Shop kunnen klanten meevieren. 

De inspiratie voor deze speeltjes werd opgedaan in het WorldSBK, de klasse net onder de MotoGP. 

Het assortiment GYTR PRO prestatieonderdelen voor de R1 omvat een carbon subframe dat is ontworpen om plaats te bieden aan zowel een aangepaste brandstoftank met een lager zwaartepunt als de Magneti Marelli ECU. Een Öhlins FGR-voorvork en een TTX-achterschokdemper met pneumatische voorspanner zijn verglijkbaar met het materiaal dat beschikbaar is voor de professionele wegracers van Yamaha. Een ondersteunende swingarm, speciaal ontwikkeld voor het WorldSBK-raceprogramma van Yamaha, verbetert de maximale hellingshoek en de grip achteraan, terwijl Brembo remcomponenten vooraan en achteraan voor de stopkracht zorgen. Het kuipwerk is van koolstofvezel en is samen met het scherm ontworpen voor optimale aerodynamische prestaties.

Ook verkrijgbaar is een GYTR PRO Electronic System-module (GPES), een geavanceerd pakket voor motorregeling en data-acquisitie ontwikkeld door YMRE in WorldSBK en het FIM Endurance World Championship. De GPES is uitgerust met de modernste elektronische rijhulpsystemen, zoals antiwheelie, launch control, motorrembeheer, instelbare brandstoftoevoer en tractiecontrole, en wordt geleverd met een kant-en-klare basisinstelling die een uitstekend uitgangspunt vormt voor finetuning op het circuit.

 

Je kan alle accessoires onling bestellen, maar 25 snelle jongens kunnen ook een volledig afgewerkte R1 GYTR PRO 25th Anniversary bestellen, waar de hele racewinkel al op zit. Haast je dus snel naar deze website als je interessen hebt: https://www.yamaha-racing.com/gytr/gytr_supersport/gytr-pro/

Geschreven op 25 juli 2023
© Motoren & Toerisme