Special Metal: Ducati Streetfighter V4 Supreme

Ducati en het Amerikaanse streetwear-merk Supreme, slaan de handen in elkaar met deze door Aldo Drudi vormgegeven Streetfighter V4.

 

Collaboraties, met merken van buiten de ‘motorwereld’ zijn de laatste jaren niet meer weg te denken. De nieuwste collab is die tussen Ducati en Supreme. Supreme is een Amerikaans streetwear- en skatemerk dat 30 jaar geleden vanuit een gelijknamige winkel in New York City aan z’n steile opgang begon. Ducati mikt door de samenwerking met Supreme duidelijk op een jonger publiek. De samenwerking is er één in twee richtingen. Ducati bouwt deze gelimiteerde versie van de Streetfighter V4 Supreme, en Supreme bracht een aantal kledingstukken met het logo van Ducati, en/of dat van co-sponsors van het Ducati Lenovo-fabrieksteam, op de markt. Twee dagen na de lancering blijkt uit een korte toer van de officiële Supreme-website dat de meeste Ducati-stukken al uitverkocht zijn.

Zo’n vaart zal het wellicht niet lopen met de Streetfighter V4 Supreme. Met z’n rood/witte kleurencombinatie is deze speciale versie van de Streetfighter overigens een opvallende, én fraaie, verschijning. Die goede looks zijn te danken aan de meesterhand van ene Aldo Drudi, een naam die vooral bij de fans van Valentino Rossi een belletje zal doen rinkelen. Drudi was de man die jarenlang Rossi’s AGV’s, en met name zeker voor de thuis-GP in Mugello, van een fraaie opsmuk voorzag.

De livrei van de Streetfighter V4 Supreme bevat volgens Ducati ‘exclusieve en unieke details’ die een verwijzing zijn naar het underground-karakter van Supreme. Ducati gaat zelfs zo ver dat het Drudi’s vormgeving van de V4 Supreme-kleurstelling als ‘Popart’ te bestempelen. Het Supreme-logo duikt her en der op de gelijknamige Streetfighter V4 op, zoals op de tank, de zijflanken, het kontje maar ook op de wielen en zelfs op de Brembo remklauwen. Verder vallen ook de logo’s van leveranciers/technische partners als Öhlins, Shell en Pirelli op.

Naast de Streetfighter V4 Supreme zelf brengt Ducati nog een op circuitgebruik gerichte kledinglijn uit. De lijn omvat een Arai RX-7 V EVO helm, een lederen Dainese vest, en een volledig racepak van hetzelfde merk. Opvallend is dat het kleinere Italiaanse merk Spidi ook mag ‘meespelen’, zij mogen de handschoenen van de lijn produceren.

Meer informatie over de Ducati Streetfighter V4 Supreme én de daarbij behorende motorkleding-lijn, vind je op: 

https://www.ducati.com/be/nl/bikes/streetfighter/ducati-streetfighter-v4-supreme

 

Tekst: Bart Jacobs

Bron: persbericht Ducati Media House

 

Geschreven op 31 mei 2024
© Motoren & Toerisme