Special Metal: Ducati Streetfighter V4 Lamborghini

Het prestigieuze kader van de GP van San Marino op het Marco Simoncelli World Circuit in Misano, was het gedroomde decor voor de voorstelling van een speciale Ducati. Van samenwerkingen tussen Ducati en de Italiaanse sportwagenbouwer Lamborghini kijken we al niet meer op. Beiden brachten al speciale edities van de Xdiavel uit en Lamborghini fungeerde reeds als, gelegenheidssponsor van het Pramac Ducati-satellietteam in de MotoGP (ter gelegenheid van de Italiaanse GP op Misano). Nu komen beide prestigieuze Italiaanse merken met een Streetfighter V4 op de proppen.

De oplage waarop Ducati deze Streetfighter V4 Lamborghini bouwt is alvast opmerkelijk. Zo zullen er 630 + 63 exemplaren (in totaal dus 693) van de Streetfighter V4 Lamborghini uit de fabriek in Borgo Panigale rollen. Die laatste 63 exemplaren zijn evenwel voorbehouden aan bestaande Lamborghini-klanten. Aangezien ware Petrolheads vaak niet kunnen (of willen) kiezen tussen twee of vier wielen is dat niet slecht gezien.

De Streetfighter V4 Lamborghini is geïnspireerd door de Huaracan STO van de legendarische sportwagenbouwer uit Sant’Agata. STO staat daarbij voor Super Trofeo Omologato. De gietwielen van deze Streetfighter-versie zijn geïnspireerd op die van het prestigieuze Lamborghini-model.

Het Centro Stile Ducati, de ontwerpstudio van de Bolognese constructeur, stelde zich niet tevreden met het zomaar overnemen van de kleuren. De Ducati-ontwerpers modificeerden ook het design van het voorspatbord, de tankcover, de oliepan, alsook het startgedeelte en alle in- en uitlaten voor de ventilatie. Al deze componenten zijn in hetzelfde koolstofvezel-type als de Lamborghini-carrosseriëen uitgevoerd. Hetzelfde type koolstofvezel wordt ook gebruikt voor andere componenten, ondermeer de cover van de achterste cilinderkop en het subframe.

 

De vering voor deze Streetfighter V4 Lamborghini komt van Öhlins. De Zweedse specialist levert hiervoor Smart EC 2.0 veerelementen aan. Het Brembo-remsysteem bestaat uit Stylema remklauwen en 330 mm remschijven. Verder wordt er ook een zogenaamd aerodynamisch pakket, met dubbele zijvleugeltjes die in de zijkanten van de tank geïntegreerd  zijn, gebruikt om de motorfiets aan hoge snelheden te stabiliseren. Het rijklare gewicht bedraagt 197,5 kg.

De Ducati Streetfighter V4 Lamborghini zal vanaf april volgend jaar geleverd worden.

 

Tekst: BJ

Foto's: Ducati Media House

Geschreven op 2 september 2022
© Motoren & Toerisme