Special Metal: Brabus 1300 R

Lezers die naast motorfietsen ook wel van auto's houden kennen vast Brabus wel. Het bedrijf uit Bottrop, in de Duitste deelstaat Noordrijn-Westfalen, specialiseerde zich over de afgelopen 45 jaar in het creëeren van exclusieve auto's op basis van Mercedes-Benz-modellen. Sinds enkele jaren hebben de Duitsers hun aanbod verder uitgebreid naar motorboten, én nu dus ook motorfietsen.

De Brabus 1300 R is de vrucht van een samenwerking tussen Brabus en KTM. De KTM 1290 Super Duke R fungeert als basis voor de eerste Brabus op twee wielen. Opvallend is dat deze motorfiets niet zomaar een 1290 Super Duke R is, waar wat Brabus-logo's op aangebracht werden. Nee, het uiterlijk van deze Brabus 1300 R verschilt gevoelig van dat van een KTM 1290 Super Duke R.

Brabus zorgde niet alleen voor de eigenzinnige vormgeving, maar bouwde voor deze motorfiets ook heel specifieke componenten. Hieronder zie je ze in een overzicht:

- Gesmede lichtgewicht Monoblock Z 9-spaakwielen van BRABUS

- Slip-on-uitlaat met dubbele pijp van BRABUS
- Aangepast verwarmd zadel van BRABUS
- Luchtkanalen van BRABUS
- Koplamp van BRABUS
- CNC-gefreesde kroonplaten van BRABUS
- CNC-gefreesde aanpasbare voorrem en koppelingshendel van BRABUS
- CNC-gefreesde aanpasbare voetsteunen van BRABUS
- CNC-gefreesde reservoirs en olietankdoppen van BRABUS
- Koolstofvezel carterbeschermplaat van BRABUS
- Koolstofvezel afdekking passagierszadel van BRABUS

Voor extra exclusiviteit wordt de BRABUS 1300 R slechts in twee opvallende kleuren aangeboden: MAGMA RED en SIGNATURE BLACK. Er worden slechts 77 exemplaren van elke kleur in productie genomen. het getal 77 verwijst naar het jaar waarin BRABUS is opgericht.

 

De BRABUS 1300 R is exclusief verkrijgbaar via de KTM-pre-orderwebsite – Klik hier om een pre-order te plaatsen – pre-orders kunnen vanaf 14 februari om 15:00 worden geplaatst. 

 

Tekst: BJ

Bron: persbericht KTM

Foto's: KTM Press

 

Geschreven op 11 februari 2022
© Motoren & Toerisme