Special Metal: BMW S 1000 RR Isle of Man Edition

Slechts 50 exemplaren worden er van deze BMW S 1000 RR Isle of Man Edition gebouwd. En zelfs wie als Belg met € 33.005 (want da's zijn prijs) staat te zwaaien, zal teleurgesteld zijn. De Isle of Man Edition werd ontwikkeld (nou ja samengesteld) door BMW Motorrad France en wordt dan ook alleen via het Franse dealernetwerk van het merk verkocht. 

De basis voor deze Isle of Man Edition is een standaard BMW S 1000 RR. Die wordt dan verrijkt met een flink aantal componenten die op de optielijst staan. Zo krijgt de IoM Edition een alarm, een passagierskit, een titanium uitlaatlijn van Akrapovic en maar liefst vijf optie packs: Dynamic, Sport, Race, M Billet, M Carbon. 

 

Bovenop de packs komen nog een aantal optische componenten die de Isle of Man Edition van de S 1000 RR een eigen 'smoel' moeten geven. Zo wordt er een getinte kuipruit gemonteerd en krijgen de LED-koplampen een gele kleur. De inspiratie voor die laatste ingreep komt van de machines uit het WK Endurance (dat razend populair is in Frankrijk). Verder worden de uitlaatlijn en de demper in keramisch zwart gespoten. De gesmede wielen worden net als de carterdelen van het blok in 'copper' uitgevoerd. Het zadel en de duozit zijn van Alcantara vervaardigd, grijze bestikkingen in merinoleder moeten voor een contrast zorgen. 

 

De meest opvallende ingreep is de exclusieve 'M Isle of Man Green'-metaallak waarmee de S 1000 RR gespoten wordt. Niet geheel toevallig is de kleurstelling één van de keuzemogelijkheden op een nieuwe M3 of M4 (coupé).

 

Tekst: BJ

Foto's: BMW Motorrad France

Geschreven op 23 juni 2021
© Motoren & Toerisme