Special Metal: BMW F 850 GS Int. GS Trophy

Het is dezer dagen erg druk in de Spandau-fabriek. In BMW Motorrads Berlijnse assemblagefabriek wordt de laatste hand gelegd aan 140 speciale exemplaren van de  F 850 GS. Dit zijn de motorfietsen waarmee, in februari volgend jaar, de GS Trophy 2020 wordt betwist.

Voor velen staat die GS Trophy misschien synoniem met de ‘grote’ GS (nu dus de R 1250 GS), maar in het verleden werden de GS Trophies van 2008, 2010 én 2012 ook al met BMW’s middenmoter ‘GS’ afgewerkt. Toen ging het om de F 850 GS.

Om aan de veeleisende proeven van de International GS Trophy te kunnen voldoen werden de 140 voor Nieuw-Zeeland bestemde machines flink uitgerust. Niet alleen werden er heel wat kruisjes gezet in BMW Motorrads optielijst voor de F 850 GS, ook de accessoires-catalogus werd zorgvuldig uitgekamd.

Alle 140 exemplaren van de F 850 GS Int. GS Trophy 2020 zijn voorzien van een opvallend zwart/gele kleurstelling.  De goud-geanodiseerde vorkpoten en ditto spakenwielen contrasteren mooi met het kleurenschema.

BMW Motorrad bouwde de Trophy GS’en op z’n ‘Authority’-assemblagelijn, een speciale productielijn voor motorfietsen met een uitgebreid optie- en/of accessoires-pakket. Daarbij werden volgende opties gemonteerd: Dynamic ESA, Dynamische tractiecontrole, Gear Shift Assistant Pro (quickshifter), Pro-rijmodi (Dynamic, Enduro, Enduro Pro), 6,5-duims TFT-scherm (voorzien van BMW Motorrads Connectivity-systeem), LED daglichten, LED knipperlichten, GPS-houder, verwarmde handvatten, off-road banden, bagagerek met kofferhouders, HP sport-uitlaatdemper

 

Ook uit BMW’s eigen (en uitgebreide) accessoires-lijst wisten de ‘preparateurs’ één en ander bruikbaars te halen. Volgende accessoires werden op de F 850 GS Trophy-machines gemonteerd: Hoog stuur (14mm hoger dan het standaard stuur), enduro-voetsteunen, Instelbare rem-en koppelingshendel, handbeschermers, valbeugels, carterbeschermer, Rallye-zadel, waterdichte zadelkoffer (om camera, GSM en andere watergevoelige spullen in te transporteren), bijkomende LED-koplampen, beschermrooster voor koplampen, verstelbaar Touring-scherm.

 

 

Tekst: Bart Jacobs

Foto’s: BMW Group Press

Meer lezen over de BMW F 850 GS?

In het meinummer van Motoren & Toerisme vergeleken we de nieuwe BMW F 850 GS, met de KTM 790 Adventure en de Triumph Tiger 800 XCa. 

Geschreven op 18 oktober 2019
© Motoren & Toerisme