Special metal: Aprilia RSV4 Factory and Tuono V4 Factory SE-09 SBK

Aprilia viert de legendarische overwinning van de RSV4 in het World Superbike Championship van 2009 met een speciale editie.

Deze SE-09 SBK-modellen, de RSV4 Factory en de Tuono V4 Factory, zijn uitgerust met een iconische livery die verwijst naar Max Biaggi's triomf in Brno, het begin van een indrukwekkend sportief verhaal met zeven wereldtitels, 44 overwinningen en 102 podiumplaatsen. De speciale editie, onthuld tijdens de MotoGP Grand Prix in Austin, beschikt over koolstofvezel luchtinlaten voor de voorremmen en een koolstofvezel voorspatbord. Ook is de brandstoftank genummerd. Aprilia Racing-fabrieksrijders Aleix Espargaró en Maverick Viñales hebben de nieuwe versies officieel gepresenteerd, die gekenmerkt worden door een zwarte livery met rode en witte accenten, net zoals destijds de RSV4 op de WSBK-podia. Deze speciale modellen brengen het rijke sportieve erfgoed van Aprilia tot leven en roepen herinneringen op aan de knappe prestaties op het circuit.

De Aprilia RSV4 Factory SE-09 SBK is beschikbaar voor €26.499 euro en de Aprilia Tuono V4 Factory SE-09 SBK voor €20.499 euro. Beide modellen zullen vanaf juni verkrijgbaar zijn bij de geselecteerde Aprilia-dealers.

Samenstelling: Charly de Kinderen

Foto's: Aprilia

Geschreven op 16 april 2024
© Motoren & Toerisme