Special Metal: 2025 KTM 450 Rally Replica

Weinig motoren die zo hebberig maken als de 450 Rally Replica's van KTM. Alleen al door er naar te kijken denk je dat je in de voetsporen kan treden van rally-piloten als Toby Price of Mathias Walkner.

De 450 RALLY REPLICA staat synoniem voor de 235 etappe-overwinningen en 10 algemene Dakar Rally-kampioenschappen die KTM heeft gevestigd als leidende kracht in dit soort kampioenschappen. Voor het modeljaar 2025 ondergaat de KTM 450 RALLY REPLICA zijn meest significante vernieuwing sinds 2020, inclusief een nieuwe motor, aangescherpte carrosserie en een geoptimaliseerd chassis ontwikkeld door KTM Factory Racing. Het hart van de motorfiets is een verbeterde 450 cc injectiemotor, nu uitgerust met een nieuwe SOHC-cilinderkop, een versterkte koppeling en een robuustere versnellingsbak.

De koeling is verbeterd met twee afzonderlijke radiatoren in plaats van één. Het nieuwe frame, handgelast en samengesteld uit hydro-gevormde secties, biedt verbeterde flexibiliteit en stabiliteit, ondersteund door een nieuwe aluminium swingarm.

De brandstofcapaciteit is vergroot naar ongeveer 34,5 liter, ondersteund door twee afzonderlijke brandstofpompen. De ophanging is geüpgraded met de nieuwste WP PRO COMPONENTS, waaronder een 48 mm WP XACT PRO 7548 voorvork en een aanpasbare WP XACT PRO 7750 schokdemper achter.

KTM 450 Rally Replica

Visueel is de motorfiets scherper en agressiever vormgegeven, met een navigatietoren van licht koolstofvezel en een verbeterde kuip die zorgt voor minder luchtweerstand. Het nieuwe dashboard is lichter en smaller, en een geïntegreerd LED-koplampsysteem verbetert de zichtbaarheid tijdens vroege ochtenden of late avonden in de woestijn.

Een uniek kenmerk is de geïntegreerde gereedschapsruimte in de motorafdekking, die snelle toegang tot gereedschap biedt. De KTM 450 RALLY REPLICA 2025 wordt geproduceerd in Oostenrijk en is er in een beperkte oplage van 100 stuks. Bestellingen starten op 24 april 2024 bij erkende KTM-dealers, prijzen zijn nog niet bekend, maar die zijn zoals gebruikelijk niet mals voor dit soort motoren...

Samenstelling: Charly de Kinderen

Media: KTM

Geschreven op 23 april 2024
© Motoren & Toerisme