Salonnieuws: De laatste rechte lijn is ingezet

Net voor het nieuwe jaar al, hebben de eerste exposanten hun intrek genomen in het Brusselse tentoonstellingspaleis Brussels Expo om hun respectievelijke stands in te richten voor de 98ste editie van het Auto-Motor-Mobiliteitssalon van Brussel. Het grote publiek zal deze nieuwe versie van het Salon kunnen ontdekken vanaf vrijdag 10 januari. Een tentoonstelling die uitzonderlijk belooft te worden met een recordaantal wereld-, Europese en Belgische primeurs die door de exposanten worden gepresenteerd. Het is een onmiskenbaar signaal van de erkenning van het Salon van Brussel op internationale schaal, maar ook een zeer sterk symbool voor de vernieuwing die vandaag de verschillende vormen van mobiliteit kenmerkt.

De meest recente oplijsting spreekt voor zich: met minstens 15 wereldprimeurs, 10 Europese premières en 107 Belgische nieuwigheden belooft de 98ste editie van het Salon van Brussel een recordeditie te worden op het vlak van exclusiviteit. Nooit eerder in de geschiedenis van het evenement hebben de invoerders van auto's, motorfietsen en zachte en gedeelde mobiliteitsoplossingen zoveel nieuwigheden aan het Belgische publiek voorgesteld. En nooit eerder bevatte de lijst van deze primeurs zoveel voertuigen die door ‘alternatieve’ energiebronnen worden aangedreven.

Opdat de salonbezoekers niets hiervan zouden missen, heeft FEBIAC, de Belgische en Luxemburgse automobiel- en tweewielerfederatie, die het Autosalon van Brussel organiseert, de gratis applicatie "AskLee" ontwikkeld. AskLee is nu beschikbaar in de Apple Store en de Play Store, en maakt het mogelijk om in één oogopslag de verschillende voertuigen die op het Autosalon van Brussel worden tentoongesteld te lokaliseren volgens verschillende zoekcriteria, waaronder het type aandrijving.

Maar dat is niet alles: AskLee ook in staat om uw dagelijkse ritten te analyseren, uw chauffeursprofiel vast te stellen en te bepalen in hoeverre een elektrische auto al dan niet aan uw mobiliteitsbehoeften kan voldoen. Daarbij wordt met name rekening gehouden met de mogelijkheden om op het traject van uw gebruikelijke ritten op te laden. AskLee heeft dus duidelijk tot doel om elektromobiliteit voor iedereen aanschouwelijk en makkelijk te maken.

Bron: FEBIAC

Foto: FEBIAC/Christophe Dubon

Geschreven op 6 januari 2020
© Motoren & Toerisme