Salon 2023: Toch Honda motorfietsen op het Autosalon

Geen Motorsalon dit jaar in het Heizelpaleis, maar op de Honda-stand zullen gelukkig wel enkele motorfietsen te zien zijn. En niet de minste, want voor het eerst in België zal Honda de nieuwe Transalp en Hornet presenteren. Daarnaast zal ook de CL 500 Scrambler op de Honda-stand te zien zijn.

De CB750 Hornet is helemaal terug. Dankzij de sensationele rijervaring bouwde deze motorfiets een legendarische reputatie op, en ook anno 2023 moet de nieuwe 750 cc tweecilinder garant staan voor dezelfde sensaties. Tegelijkertijd met de presentatie tijdens het Autosalon maakt de Hornet ook zijn debuut bij de dealers.

 

De Transalp biedt  volgens Honda een perfecte balans tussen wendbaarheid in de stad, comfort op de weg en karakter offroad. De nieuwe uitvoering is een moderne reïncarnatie van de legendarische, originele Transalp.  Het nieuwe model arriveert dit voorjaar bij de dealers. Wie daarop niet kan wachten, kan terecht op de Honda-stand op het Autosalon waar de nieuwe Transalp in primeur voor België voorgesteld wordt.

Als laatste primeur in de Brussels Expo keert een mythisch model uit de jaren 60 en 70 terug in een modern jasje. Met de CL500 biedt Honda in 2023 namelijk opnieuw een Scrambler aan. De CL500 Scrambler moet z'n eigenaar in staat stellen dagelijks woon-werkverkeer, weekenduitstapjes en zelfs off-road avonturen te combineren. Als aandrijving gebruikt het model de A2-compatibele tweecilinder motor die ook gekend is van andere 500’s uit het Honda-gamma.

De stand van Honda is te bezichtigen in hal 6 van Brussels Expo. Daar staan behalve de motorfietsen ook alle auto’s van Honda.

 

Bron: persbericht Honda

Foto's: Honda News - Plan-C Graphics

Geschreven op 12 januari 2023
© Motoren & Toerisme