Roadtrip video: West Texas

We hebben jullie doorheen de jaren op motoren-toerisme.be wel vaker Amerikaanse toervideo's geserveerd, maar slechts zelden speelden die zich in Texas, laat staan het westen van de Lone Star State, af. De reden daarvoor is simpel: er wonen gewoon héél weinig mensen. Maar dat laatste maakt natuurlijk dat het er ook relaxed toeren is. Dat is ook Staci niet ontgaan. Deze Amerikaanse vrouw maakt sinds 2011 video's van haar roadtrips en combineert daarbij haar twee grote liefdes: motorrijden én eten. Vandaar ook de naam van haar kanaal: 'Ride to Food'. 

Tijdens haar uitstap naar het zuidwesten van Texas - in de buurt van de befaamde en beruchte Rio Grande - deed ze ook het Big Bend National Park aan. Dit park is kleiner en minder bekend dan Yellowstone of Yosemite, toch blijft het de moeite. Big Bend ligt overigens in Brewster County en dat is zowat het dunst bevolkte county van Texas. Brewster County heeft een totale oppervlakte van 16.040 km2 en heeft een totaal inwonersaantal van 9.546 (volgens de laatste census uit 2020). Ter vergelijking: Vlaanderen telde begin 2023  6.768.135 inwoners en dat op  een totale oppervlakte van 13.522 km². 

Dat het in zo'n geval leuk en fraai toeren is, behoeft wellicht geen verdere toelichting. Staci doet dat tegenwoordig overigens met een Harley-Davidson Pan America 1250 en da's geen overbodige luxe aangezien West Texas nog behoorlijk wat dirt road telt. Ga in de video hieronder mee op ontdekking in West Texas!

Tekst: BJ

Foto en video: YouTube.com/Ride to Food

Bronnen: wikipedia.org

Geschreven op 26 mei 2023
© Motoren & Toerisme