RIP Victor Steeman

De 22-jarige Nederlandse wegracer Victor Steeman is gisteren overleden in het ziekenhuis van Faro. MTM Kawasaki-rijder Steeman kwam zaterdag zwaar ten val tijdens de eerste race van de laatste ronde van het WK Supersport 300 op het circuit van Portimao. Steeman liep bij die valpartij ernstige hoofdletsels op en werd nadat hij ter plaatse was gestabiliseerd, overgebracht naar het ziekenhuis van Faro.

Met Steeman verdwijnt één van de grootste Nederlandse racetalenten van de laatste jaren. De Nederlander, die dit seizoen voor het Belgische MTM Kawasaki-team uitkwam, leerde de knepen van het racevak in ondermeer de befaamde Red Bull Rookies Cup en het IDM Moto3. Sinds vorig jaar kwam hij in het WK Supersport 300 uit. Steeman wist in z'n Supersport 300-carrière vijf races te winnen, waarvan vier dit jaar. Tot voor de afsluitende ronde in Portugal kwam Steeman nog in aanmerking voor de wereldtitel in de Supersport300-klasse. Bovendien had hij op zaterdagvoormiddag de zesde pole-position uit z'n carrière in de klasse weten te veroveren. Daarmee zette de Nederlandse rijder een nieuw record in het WK Supersport 300.

De redactie van Motoren & Toerisme wenst de familie, het team en de vrienden van Victor Steeman veel sterkte toe in deze moeilijke dagen.

 

Tekst: BJ

Foto: Kawasaki Media

Geschreven op 12 oktober 2022
© Motoren & Toerisme