Reportage: Lezerstest BMW R 18

Met de R 18-familie wil BMW zich ook een plaats veroveren in het cruiser-segment, en dat is met de grote namen die daar heersen een stevige uitdaging. In vergelijkingstesten scoort de Duitser wel bijzonder goed, maar je moet ook de rijders overtuigen door ze in het zadel van een machine van dit kaliber te krijgen. M&T nodigde zijn lezers uit om dat samen met ons te proberen tijdens een heuse testdag, helemaal in de stijl van hoe we dat zelf ook aanpakken.

We kregen bijna tweehonderd sollicitaties binnen, en na een strenge selectieronde door de redactie en het team van BMW, hielden we acht gemotiveerde rijders over. Zes mannen en twee vrouwen van diverse leeftijden en met een verschillende motorachtergrond gingen mee op pad voor een tocht van 180 kilometer, Leuven-Hoei-Leuven. Dat is geen Luik-Bastenaken-Luik, maar met het bloesemseizoen in aantocht reden we toch een mooie route.

We hadden ook geluk dat 15 april ongeveer de enige droge, en zelfs zonnige dag van de somberste lentemaand in jaren was. Het waren dus ideale omstandigheden en dat vertaalt zich in erg enthousiaste deelnemers. Ze bezorgden ons nadien allemaal een uitgebreid testverslag. We geven hier graag de essentie van hun bevindingen weer.

De volledige versie van deze reportage lees je in het juninummer van Motoren & Toerisme.

Motoren & Toerisme juni 2023 ligt vanaf donderdag 1 juni in de winkel of in je brievenbus.

Geschreven op 30 mei 2023
© Motoren & Toerisme