Reisverhaal: Get your kicks, on Route 66

Namen als Route 66, Higway 12 of the Pacific Coast Higway geven me al lang spontaan kippenvel, en plekken als Las Vegas, de Grand Canyon en Monument Valley doen me al van jongs af wegdromen. Dus net zoals bij zoveel motorrijders een trip naar de VS al jaren op nummer een in onze bucketlist. Zorgeloos door eindeloze landschappen cruisen, aan boord van een echte Amerikaan met twee dikke cilinders moet gewoon het einde zijn.

 

Tekst: Wouter Vansteenkiste/TVdS

Foto’s: Deelnemers Network on Wheels

 

Enkele jaren terug werd die goesting nog meer aangescherpt na het bijwonen van een infoavond van de Vlaamse reisorganisator Network On Wheels, maar … er zijn zoveel prioriteiten in het leven. Toen we wat later toch een gaatje in de agenda zagen hakten we de knoop eindelijk door. In 2019 zouden we onze afspraak met het land van Trump niet missen. Misschien maakt hij het in de toekomst zoals hij beweerd nog grootser, maar dat risico wilden we toch liever niet nemen. 

Verzamelen op Zaventem op woensdag 2 oktober, het had iets van een eerste schooldag. Bedeesd zochten we naar mogelijke aanknopingspunten met de groep medereizigers die langzaam aangroeide. Wij kenden immers niemand anders van de groep, maar dat bleek voor de meeste van de 25 deelnemers het geval. Reisleider Dennis De Jonckere stelde als een volleerde begeleider meteen iedereen op zijn gemak, en het inchecken aan de balie van United Airlines verliep vlot.

Na een tussenstop in Chicago konden we rond 18u Las Vegas bewonderen vanuit de lucht en vervolgens inchecken in Treasure Island, één van die monsterlijk grote hotels aan de beroemde Strip, de levensader van de gokhoofdstad van de wereld.

 

What happens in Vegas, stays in Vegas...

Negen uur tijdsverschil kruipt niet in de koude kleren, en daarom maken we van dag één gebruik om de kitsch van casino’s te verkennen. Je moet het echt eens gezien hebben, maar na 24 uur ben je zo verblind door de blingbling dat je met plezier de zee van opgedirkt beton in de achteruitkijkspiegel kleiner ziet worden.

Canyons

Onze wapens om dat mee te doen pikken we de volgende morgen op in de lokale vestiging van Eagle Rider, waar 14 blinkende Harleys op ons staan te wachten. De meeste zijn Street Glides en een enkele verdwaalde Road King.

'Cruisen' doe je in de States uiteraard op een Amerikaanse V-twin!

Op een rij is het in ieder geval een indrukwekkende verzameling met tonnen blinkend chroom. Sommigen doen nog snel een koopje in de bijhorende shop om met gepaste outfit de ‘road’ op te gaan, en dan verlaten we fluks Las Vegas richting Valley of Fire via een klein stukje Arizona om uiteindelijk in de staat Utah aan te komen.

Bij 'road trips' horen uiteraad ook 'convenience stops'...

Eindbestemming voor vandaag is Zion National park. Het is een iets minder bekend nationaal park, maar daarom niet minder mooi. Doorheen het park loopt een 24 kilometer lange en soms 800 meter diepe canyon. Door de aparte geografische ligging aan de rand van het plateau van Colorado en de Mojave woestijn, heeft het een unieke biosfeer, en er leven talloze unieke dieren en planten.

 

De volledige versie van dit reisverhaal lees je in het Deluxe 'Alle Toerisme'-nummer van Motoren & Toerisme dat nu in de winkel ligt. 

Geschreven op 5 maart 2020
© Motoren & Toerisme