Productnieuws: M Performance koolstofvezel velgen voor BMW S 1000 RR

Koolstofvezel werd aanvankelijk ontwikkeld voor de luchtvaartindustrie. Maar al spoedig ontdekte ook  de racerij dit sterke en superlichte materiaal en nu wordt het ook bij BMW motorfietsen gebruikt. BMW Motorrad maakt gebruik van koolstofvezel telkens wanneer een minimum aan gewicht gecombineerd moet worden met een maximum aan sterkte.

De M Performance koolstofvezel wielen voor de BMW S 1000 RR zijn dan ook ideaal om het materiaal aan te wenden. Het aanmaken van koolstofvezel gebeurt in een zeer complex proces waarvooor hoge druk-ovens, de zogenaamde autoclaven, worden gebruikt. De voordelen van koolstofvezel zijn voor de hand liggend. Minder gewicht betekent ook een lagere rotationele massa die niet alleen tot een verbeterde acceleratie en verminderde remweg leidt maar tegelijkertijd de motorfiets ook handelbaarder maakt. Kortom: de motorfietsen worden nog wendbaarder  en dynamischer. Bovendien is het koolstofvezel oppervlak van de velgen, dat gecoated werd met hoogglanslak, dankzij z’n diepzwarte glans een echte blikvanger.

De koolstofvezel M Performance velgen voor de S 1000 RR wegen in totaal 1,7 kg lichter dan de in aluminium uitgevoerde standaard exemplaren. Deze wegen op hun beurt al 1,6 kg minder dan de velgen op het vorige model van de S 1000 RR. Alle onderdelen zoals de 5 mm dikke remschijven (standaard: 4,5 mm dik), sensorringen, wiellagers en de bandendrukkleppen zijn in de wielset inbegrepen. De M Performance koolstofvezel velgen zijn sinds deze maand leverbaar via de officiële BMW Motorrad-dealers.

 

Bron: persbericht BMW Motorrad

Geschreven op 25 augustus 2020
© Motoren & Toerisme