Prijzen nieuwe Honda Gold Wing bekend gemaakt.

De Honda Gold Wing is altijd al de ultieme reismotor geweest en heeft altijd zijn reputatie hoog gehouden als onbetwiste leider op het vlak van luxe, kwaliteit en comfort. Als antwoord op demografische evoluties in de motormarkt, heeft Honda gekozen voor een radicale vernieuwing in 2018.

De Honda Gold Wing is nog steeds het vlaggenschip in het segment van de luxe tourers, maar spreekt nu een breder publiek aan. Meneer Yutaka Nakanishi (Large Project Leader van de 2018 Gold Wing) zegt hierover: “Het doel was dat de Gold Wing luxe blijft aanbieden, maar tegelijkertijd een veelzijdiger motorfiets werd. Een motor die voor de eigenaar net zo nuttig is in de stad als voor een lange tourrit, met een meer opwindende rijervaring dan ooit tevoren. Dus begonnen we van een blanco papier en maakten we de motor kleiner, lichter en gaven hem alle technologische hard- en software mee die vandaag op de markt beschikbaar is.”

De nieuwe Gold Wing is vanaf maart 2018 verkrijgbaar bij de officiele Honda dealers en verkrijgbaar vanaf € 25.699,-. De Gold Wing Touring (met topkoffer waarin 2 integraal helmen passen) vanaf € 32.499,- en de Gold Wing Touring Deluxe (met DCT en Airbag)  vanaf € 35.999,-. Je vindt de nieuwe Honda Gold Wings op de Honda-stand in Paleis 9 van het Brusselse Motorsalon.

Geschreven op 11 januari 2018
© Motoren & Toerisme