Politie Antwerpen zet voortaan ook snelle reactie-eenheden op motorfiets in

De speciale eenheden van de Antwerpse politie hebben vandaag interventie-motorfietsen in gebruik genomen. De politie zal voortaan de zogenaamde ERT-M (Emergency Response Team op de motorfiets. Dagdagelijks zullen de  R 1200 GS’en van de ERT-M’s en hun in het grijs gehulde berijders niet in het straatbeeld te zien zijn. De teams zullen echter wel ingezet worden tijdens drukke evenementen en op momenten van mogelijke dreiging.

De teams zullen uit minimaal twee motorfietsen bestaan, in totaal heeft de Antwerpse politie vier exemplaren van de R 1200 GS besteld heeft voor de ERT-M’s. De keuze voor een BMW-product is voor de hand liggend, aangezien de reguliere motorpatrouilles van de Antwerpse politie zijn momenteel met R 1200 RT’s uitgerust. Bovendien heeft BMW Motorrad een 'Mil-Pol'-afdeling, die bestaande modellen aanpast aan de noden van militaire of politionele eenheden.

Omdat er geen geschikte opleiding voor handen was in eigen land, werden drie leden van het Emergency Response Team naar Singapore gestuurd. Bij de politie van de Aziatische stadstaat volgden ze een gepaste opleiding. Terug in België fungeerden deze drie ‘trainees’ zelf als instructeur voor de rest van de eenheid. 

 

Tekst: Bart Jacobs

Foto: Politie Antwerpen

Geschreven op 11 december 2019
© Motoren & Toerisme