Oproep: Gebruik je motorfiets alleen voor essentiële verplaatsingen

Gisterenavond (dinsdag 17 maart) kondigde de Belgische Federale Regering een nieuwe rist, stringente maatregelen aan om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Vanaf 12u00 vanmiddag mag je enkel nog voor essentiële verplaatsingen je huis verlaten. Onder essentiële verplaatsingen vallen woon-werkverkeer en boodschappen doen.

Het huis verlaten om aan lichaamsbeweging te doen, en daaronder vallen wandelen, lopen en fietsen én dat alleen of met één familielid, mag nog wel.  Motorrijden valt echter niet onder de term lichaamsbeweging. Dat maakt dat toerrijden vanaf vandaag en dat al zeker tot en met zondag 5 april strikt verboden is. Wie nu als Vlaming in de Ardennen wordt tegengehouden riskeert dus een fikse boete.

De redactie van Motoren & Toerisme roept z’n lezers op om deze maatregelen te volgen. Ook al hebben we er zelf flink de pest in en ook al hebben we afgelopen weekend nog opgeroepen om wel te gaan rijden. Een oproep, die trouwens niet zonder terechte kritiek was.  Maar we moeten eerlijk zijn, alles maar dan ook alles wat we als inwoners van dit land kunnen doen om de verdere verspreiding van dit virus tegen te gaan, moeten we nu  met z’n allen doen. Bovendien zitten er dezer dagen aan een motorrit bijkomende risico’s vast. Zo is de kans groot dat je in het geval van een valpartij rekening moet houden met een flinke vertraging bij de medische hulpverlening. Hoe strikter we deze ‘lockdown’ voor ons zelf toepassen, hoe sneller het dagelijkse leven straks weer zal normaliseren.

Wij rekenen alvast op jullie burgerzin.

De redactie van M&T

 

PS: Voor duiding en achtergrondnieuws rond het coronavirus verwijzen we jullie graag door naar onze collega's van www.eoswetenschap.eu 

Geschreven op 18 maart 2020
© Motoren & Toerisme