Onboard-video: Rallye du Dourdou op een Yamaha Niken!

Gisteren kon je hier al de beelden van de Rallye du Dourdou ontdekken, de 2e ronde van het Frans motorrally-kampioenschap. Een van de vaste deelnemers aan dat Championnat de France des Rallyes Routiers is Sonia Barbot. De Française houdt van afwisseling en rijdt naast deze rally's op asfalt ook rally-raids, enduro en op circuit. En dat telkens op Yamaha's. Haar 'monture' voor de Rallyes Routiers is wel een heel bijzondere, namelijk een Niken!

Om de Yamaha Niken voor te bereiden op het betere rallywerk, werd er één en ander aan veranderd. Niet zozeer om de prestaties van de driepitter op te krikken, wel om de handelbaarheid verder te optimaliseren. Daarbij shopte Barbot vooral bij twee Franse bedrijven. Zo werd er achteraan een schokbreker van veringspecialist EMC - dat sportieve schokbrekers voor de Niken maakt - gemonteerd en werden de standaard remklauwen en remschijven vervangen door exemplaren van Beringer. Verder wordt de Niken voor de motorrally's ook met Bridgestone S22's geschoeid. 

In de video hieronder zie je Barbot aan het werk op de special van Limon, in de Aveyron dus. Een special die kronkelig begint, maar snellere en langere stukken eindigt. Over zowat de gehele lengte van de special zijn er niveauverschillen. 

Tekst: BJ

Foto en video: YouTube.com/Sonia Barbot

Geschreven op 23 juli 2021
© Motoren & Toerisme