New Metal: nieuwe kleurstellingen voor MV Agusta Superveloce 800

MV Agusta lanceert twee nieuwe kleurstellingen voor z’n neo-retro Superbike, de Superveloce 800. De 148 pk sterke driecilinder komt voortaan in twee klassieke kleurstellingen. Enerzijds de legendarische rode/zilveren-livrei die destijds ook de fabrieks MV Agusta’s van Giacomo Agostini sierde. Het merk uit Schiranna benoemt de kleuren daarvan dan ook als Ago Red en Ago Silver.

Anderzijds is er ook een sobere, klassevolle zwart/gouden livrei. MV Agusta putte daarvoor inspiratie uit de F1-racerij van de jaren ’70. Al vermeldt het persbericht niet dat het om de John Player Special-kleuren gaat, die ondermeer wereldkampioen Mario Andretti’s Lotus 79 sierden. Deze kleurstelling is een combinatie van Metallic Carbon Black en Dark Metallic Grey met Gold.

De twee nieuwe kleurstellingen kwamen er na de input van MV Agusta-klanten. De designafdeling van het merk luisterde nauwlettend naar de verwachtingen, omtrent de vormgeving van de Superveloce 800,  van het clientèle en daaruit werden de twee meest voor de hand liggende kleurstellingen gekozen. MV Agusta lanceert deze twee kleurstellingen haast gelijktijdig met de heropstart van de productie in z'n fabriek in Schiranna.

 

Tekst: BJ

Foto's: MV Agusta

Geschreven op 13 mei 2020
© Motoren & Toerisme