New Metal: Indian Roadmaster Elite

Zou het een toeval zijn dat Indian Motorcycle quasi gelijktijdig met Harley-Davidson ook een premium deluxe toermachine voorstelt? Misschien wel, maar misschien ook niet. Maar van Indian Motorcycle zijn we het onderhand wel gewoon dat ze rond deze tijd van het jaar met een Elite-versie van hun Roadmaster uitpakken.

De Elite-versie van de Roadmaster combineert volgens Indian Motorcycle de iconische styling van het merk aan een moderne, hoogtechnologische uitrusting. “De Roadmaster biedt op zich al de ultieme toerervaring, maar de Roadmaster Elite verheft dat gevoel naar een zo mogelijk, nog hoger niveau. De machine werd dan ook gebouwd voor mensen die aan het kleinste detail aandacht besteden” zei Indian Motorcycle-baas Reid Wilson. “Of je er nu mee door de stad rijdt, of op het platteland, deze Roadmaster Elite maakt hoe dan ook een statement, en dat met een toergerichte uitrusting die alles omvat wat rijders ooit willen of nodig hebben.”

Net als de standaard Roadmaster wordt de Elite-versie aangedreven door Indians dikke Thunder Stroke 116 blok. Deze dikke v-twin meet 1890cc en is goed voor een koppel van 168 nm. Bijzonder aan het Indian blok is dat de achterste cilinder, desgewenst, uitgeschakeld kan worden om brandstof te besparen.

Is de ‘gewone’ Roadmaster al vrij luxueus dan is de Roadmaster Elite ‘super-deluxe’. Dat komt vooral tot uiting in de manier waarop de Elite-versie afgewerkt is. Voor de kleurstelling koppelt Indian Gunmetal Flake aan Thunder Black Vivid Crystal. Rode accenten – striping en op oa de klepstoterbuizen – maken het geheel af. Zoals we dat van Elite-modellen van Indian Motorcycle gewend zijn, gebeurt de beschildering handmatig! Daarnaast vallen de voor- en achterbumper in chroom, de premium treeplanken, de armleuningen voor de passagier en de pinnacle spiegels op.

Als kers op de taart krijgt de Roadmaster Elite ook een zwaardere versie van het audio-systeem. Op de basisversie van de Roadmaster is dat systeem goed voor 200 Watt, op de Elite bedraagt de totale wattage 600! Het systeem omvat een AM/FM radio, aansluiting voor Bluetooth en USB, Smartphone en een weerinformatie-systeem.

Al dat lekkers heeft uiteraard een prijs. Zo weegt de Roadmaster Elite rijklaar 431kg, dat is 11 kg meer dan de standaardversie. En ook de verkoopprijs is met € 41.290 niet min!

 

Bron: persbericht Indian Motorcycle

Foto’s: Indian Motorcycle

Geschreven op 5 februari 2020
© Motoren & Toerisme