New Metal: Harley-Davidson Fat Boy 30th Anniversary

Harley’s ‘dikkerd’ wordt dit jaar 30 en dat moet gevierd worden. Daarom brengt ‘The Motor Company’ een 30th Anniversary model van de Fat Boy op de markt. 

 

De Fat Boy nam de look, de proporties en de silhouet van de Hydra-Glide uit 1949 over, maar dan in een modern jasje”, zegt Brad Richards Harley-Davidsons VP van ‘Styling and Design’. “De rijders die de Fat Boy kochten apprecieerden het na-oorlogse design-DNA van deze motorfiets, maar vielen eveneens voor de strakke vormgeving van eigentijds industrieel design. Deze beide invloeden zijn ook verwerkt in de nieuwe, hertekende Fat Boy die in 2018 op de markt kwam. Voor dit 30th Anniversary-model wilden we iets heel speciaals creëren en legden we de nadruk op donkere stijlelementen en een beperkte productie/gelimiteerde oplage om de motorfiets tegelijkertijd bijzonder én exclusief te maken.

Geen chroom dus op de 30th Anniversary-versie van de Fat Boy. Wel héél wat verschillende tinten zwart. Vivid Black overheerst. Het is namelijk de enige kleur waarin deze Fat Boy te verkrijgen is. Naast de benzinetank vinden we ook Vivid Black op het koplamphuis, het stuur en de hendels. De verchroomde uitlaten van het Milwaukee-Eight 114 motorblok werden voorzien van een laag Black Onyx. De volle, aluminium gietwielen zijn in Satin Black uitgevoerd.

Het motorblok werd uiteraard in het zwart uitgevoerd maar sommige elementen, zoals de covers van de klepstoterstangen zijn bronskleurig. Dat brons komt ook terug in het ‘Bar and Shield’ logo op de tank van de Fat Boy. Overigens, vind je op de tank van het 30th Anniversary model een plaatje met serienummer. Het 30th Anniversary model van de Harley-Davidson Fat Boy zal op 2.500 exemplaren gemaakt worden. Een Belgische of Nederlandse prijs voor deze special is nog niet bekend.

 

Bron: persbericht Harley-Davidson

Foto's: Harley-Davidson

Geschreven op 5 februari 2020
© Motoren & Toerisme