MY25: Honda steekt de MSX125 Grom in een nieuw jasje

Groot nieuws voor de Honda MSX125 Grom in modeljaar 2025. Honda stopt de populaire 125 cc in een sportiever jasje. Naast de vernieuwde styling presenteert Honda ook drie nieuwe, levendige kleuren en zijn er voor het eerst ook accessoirepakketten verkrijgbaar voor de Grom. 

Intussen zien we de MSX125 Grom al meer dan tien jaar in het straatbeeld. Deze 125 cc 'minimotor' met 13" wielen liet zich duidelijk inspireren door de succesvolle Honda Monkey, maar dan met een moderner uiterlijk dat de jeugd moet aanspreken. Door de jaren heen is de MSX125 al vaker van look veranderd, maar dit moet toch de meest sportieve update zijn.

Het kuipwerk, met name de tankcovers, de koplampbehuizing en het voorspatbord, kregen een heuse restyling. Meer vrije ruimte op het kuipwerk zou het ook eenvoudiger maken om je Grom te personaliseren (lees: te bestickeren). Volledig nieuw is ook de sportieve onderkuip met Honda-belettering.

De Honda MSX125 Grom komt voortaan in drie verschillende kleuren: Candy blue, Pearl White en Matte Black Metallic.

Voor de eerste keer zijn er ook Honda-accessoires verkrijgbaar voor de Grom. Die kunnen in twee pakketten aangekocht worden, het Travel-pack en het Comfort-pack, of afzonderlijk. 

Comfort: 

  • Handkappen
  • Windscherm

Travel: 

  • Waterdichte zijtassen (10 l)
  • Achterrek

Afzonderlijk te verkrijgen: 

  • Zadeltas met regencover (15 l)

De nieuwe prijzen, zowel van de motorfiets als de optionele accessoires, zijn nog niet bekend.

 

Samenstelling: Runa Swiggers - Foto's: Honda

Geschreven op 9 juli 2024
© Motoren & Toerisme