MY24: Zero Motorcycles S | DS | DSR

Zero introduceert een nieuw frame voor de S, DS, DSR en komt met een voor EV’s unieke upgrade-service in functie van je rijbewijs.

 

 

Het Amerikaanse Zero is dik zestien jaar na z’n introductie niet meer weg te denken op de motormarkt. Het merk is dan ook globaal marktleider als het op e-motorfietsen aankomt. Die positie dankt Zero meer dan waarschijnlijk aan z’n uitgebreide gamma, dat een mix van straatmotoren en adventure bikes biedt.

Zero S

De S is Zero’s oudste model en krijgt voor 2024 een grondige make-over. Het vertrouwde brugframe uit kokerbalken maakt plaats voor een stalen trellisframe. De nieuwste versie van Zero’s Z-Force fungeert als krachtbron van de vernieuwde S. Die Z-Force is goed voor een maximaal koppel van 132 Nm! Dat cijfer staat wel in contrast met het piekvermogen van 45 kW (60 pk). Het continuvermogen bedraagt echter 11 kW, waardoor deze motor al met het A1-rijbewijs gereden kan worden (meer info onderaan). Voorzien van een 14,4 kWh accupakket, goed voor een bereik tot wel 248 km. Zero lanceert de nieuwe S aan € 17.690.

De 2024 Zero DS en DSR samen in actie.

Zero pakt voor modeljaar 2024 z’n allroads – al hanteert het merk zelf liever de Amerikaanse term ‘Dual Sports’ – aan. Zij krijgen vanaf volgend jaar de look van de hoger in het gamma gesitueerde DSR/X en die ziet er een stuk stoerder uit. De machines hebben nu een stalen trellisframe en daarmee ook meer grondspeling. Een voorvork met een veerweg van 210 mm onderstreept de offroad-capaciteiten van beide varianten. Daarbovenop moeten drie nieuwe opbergvakken het alledaagse gebruiksgemak verhogen.

DS

De Zero DS is uitgerust met een 14,4 kWh-accupakket, en wordt aangedreven door de  nieuwste Z-Force motor. Die krachtbron is in de DS goed voor een piekkoppel van 132 Nm en een maximaal vermogen van 60 pk (45 kW). Het continuvermogen bedraagt 11 kW, waardoor deze motor al met het A1-rijbewijs gereden kan worden (meer info onderaan). De DS zal € 18.710 kosten.

DSR

De DSR beschikt op zijn beurt over een accupakket van 15,6 kWh. De nieuwe Z-Force elektrische aandrijflijn zorgt voor een piekkoppel van 170 Nm en een maximaal vermogen van 52 kW (70 pk). De Zero DSR i ook leverbaar als A2-versie met een beperkt vermogen van 35 kW. Wanneer de rijder het volledige A-rijbewijs bemachtigd heeft, kan (via een officiële Zero-dealer en tegen een meerprijs) het volledige vermogen vrijgegeven worden De DSR zal € 19.725 kosten.

 

Bron: persbericht Zero Motorcycles

Foto's: Zero Motorcycles

Geschreven op 7 november 2023
© Motoren & Toerisme