MY24: Nieuwe kleuren voor Kawasaki Z900

Met de Z900 heeft Kawasaki de bestverkopende naked bike op de Belgische markt in z'n gamma zitten. Voor volgend modeljaar krijgt de bestseller er twee nieuwe kleurstellingen bij.

De Z900 is zonder twijfel één van de sterkhouders in het Kawasaki-gamma. Het model prijkte halverwege dit boekjaar op de vijfde plaats in de inschrijvingsstatistieken per model en was daarmee tevens ook de eerste Kawasaki in dat klassement. Kawasaki zegt dat het succes van de Z900 mede te danken is aan het complete pakket dat deze motorfiets biedt. Dan denken we in de eerste plaats aan het opvallende (en ook agressieve) Sugomi-design, maar ook aan de elektronische rijhulpmiddelen (geavanceerd tractiecontrole-systeeem, rijmodi) en het TFT-display met smartphone-connectiviteit. Nog een belangrijk argument dat in het voordeel van de Z900 pleit is dat al dat fraais ook in een 70 kW-versie leverbaar is voor houders van een A2-rijbewijs.

Kawasaki komt voor 2024 met twee nieuwe kleurstellingen voor de Z900. Die kleurstellingen zijn respectievelijk:

- Candy Persimon Red (met rood frame)

Metallic Spark Black/Metallic Matte Dark Gray (met zwart frame)

Naast deze twee nieuwe kleurstellingen blijft de Z900 in 2024 ook leverbaar in het al vertrouwde Metallic Matte Graphenesteel Grey (met groen frame)

De 2024-versies van de Z900 staan vanaf eind september bij de Kawasaki-dealers.

 

Tekst: BJ

Foto's: Kawasaki

Geschreven op 4 september 2023
© Motoren & Toerisme