MY24: Moto Guzzi V7 Stone Corsa

Afgelopen weekend konden Moto Guzzi-liefhebbers tijdens het jaarlijkse 'Open House' van hun favoriete merk kennismaken met een nieuwe versie van de legendarische V7: de Stone Corsa.

Tekst: BJ

Bron: persbericht Moto Guzzi

Foto's: Moto Guzzi

De V7 Stone Corsa is volgens Moto Guzzi, "een gedurfde terugkeer naar klassieke sportiviteit".  De motorfiets oogt dan ook als een klassieke racemotor. Elementen die daarvoor moeten zorgen zijn het kleine kopkuipje en het eenzitszadel. Dit is dus duidelijk een motorfiets voor 'me time'. Maar misschien heeft Moto Guzzi ook raceplannen voor de Corsa. In het persbericht refereert het merk met de adelaar uitvoerig aan de Moto Guzzi Fast Endurance, de in 2019 in het leven geroepen merkencup waarin momenteel met de Special Edition-versie van de V7 wordt gereden. 

Moto Guzzi koos voor de V7 Corsa een klassieke combinatie van twee kleuren: metallic grijs en rood. Het grijs is de hoofdkleur en de rode band die vanaf de zijschilden, langsheen de onderkant van de tank naar het kopkuipje loopt, voegt de nodige agressiviteit toe. Details als de Corsa-typeaanduiding die in de bovenste kroonplaat is gefreesd en de cover voor de duozit moeten de sportieve look versterken.

Het uitrustingspakket omvat verder ook "bar end" achteruitkijkspiegels, die de V7 Stone Corsa een nog slanker en dynamischer profiel geven, en een gefreesde tankdop uit zwart geanodiseerd aluminium tankdop.

Video: Moto Guzzi V7 Stone Corsa

De nieuwe Moto Guzzi V7 Stone Corsa is nu al verkrijgbaar via het Moto Guzzi-dealernetwerk voor een prijs van € 11.799 inclusief BTW en BPM (Verkoop adviesprijs: €12.199).

Geschreven op 12 september 2023
© Motoren & Toerisme