MY24: Kawasaki Ninja 7 Hybrid

Met de Ninja 7 Hybrid tekent Kawasaki voor een heuse wereldprimeur, het is namelijk de eerste hybride motorfiets ooit die in productie gaat. Daarmee neemt Kawasaki opnieuw het voortouw wanneer het op nieuwe aandrijftechnologieën aankomt. Enkele weken geleden lanceerde Kawasaki met de Ninja e-1 en Z e-1 immers ook al als eerste Japanse constructeur elektrische motorfietsen.

Als allereerste in zijn soort legt de Ninja 7 Hybrid de lat voor hybride-aangedreven meteen hoog.  Dit revolutionaire nieuwe model weet de voordelen van de twee typen aandrijvingen – verbrandings- en elektrische motor dus - naadloos te combineren.

Het hart van de Ninja 7 Hybrid wordt gevormd door de innovatieve combinatie van een nieuwe 451cc paralleltwin gekoppeld aan een handgeschakelde/automatische versnellingsbak en een elektrische tractiemotor plus accu. Een futuristische combinatie waarvan Kawasaki claimt dat ze een uitstekende acceleratie combineert met een zeer laag benzineverbruik. Het totale  geproduceerde vermogen bedraagt 43,5kW. Wanneer de ‘’E-boost’’ functie is ingeschakeld stijgt dit naar 51,1kW (of 69,5 pk). Rijders kunnen kiezen uit drie rijmodi (SPORT-HYBRID, ECO-HYBRID en EV) die elk een geheel eigen karakter hebben en geschikt zijn voor uiteenlopende rijsituaties.

MY24: Kawasaki Ninja e-1 en Z e-1

Kawasaki brengt als eerste Japanse constructeur twee elektrische motorfietsen op de markt. 

Andere innovaties die deze Ninja 7 Hybrid rijk is, zijn onder andere de stationaire stop, waarbij de verbrandingsmotor uitgeschakeld wordt bij stilstand om brandstof te besparen, de automatische startpositiezoeker (ALPF) die - indien geactiveerd - automatisch de eerste versnelling selecteert bij stilstand en een "Walk Mode" om voor- én achteruit manoeuvreren gemakkelijker te maken.

 

Door gebruik te maken van een speciaal ontworpen versie van Kawasaki's bekende trellis frame kunnen de brandstofmotor, elektrische tractiemotor en de accu compact gemonteerd worden om zo een optimale gewichtsverdeling te verkrijgen. Qua styling is de Ninja 7 Hybrid voorzien van een unieke HEV-elementen zoals een speciale kleurstelling en een ‘’doorzichtig’’ kuipdeel dat de accu toont. Het full colour TFT-display is voorzien van connectiviteit, zodat je als rijder de link kan leggen met de Kawasaki Rideology app op je smartphone.

De Ninja 7 Hybrid wordt begin 2024 in de Kawasaki-showrooms verwacht. De volledige specificaties en prijs worden binnenkort bekend gemaakt.

 

Bron: persbericht Kawasaki

Foto's: Kawasaki

Geschreven op 9 oktober 2023
© Motoren & Toerisme