MY23: Zeeho AE6 en AE8

Het Mechelse BW Import breidt z'n reeds niet onaanzienlijke merkenportfolio met een nieuw merk uit: Zeeho. De e-scooterbouwer is een dochteronderneming van het Chinese CF Moto. BW Import brengt met de AE8 volgend jaar een eerste Zeeho-model op de markt.

Met een strakke, hypermoderne vormgeving en aansprekende cijfers heeft de Zeeho AE8 in principe alles om te slagen als e-scooter. De vloeistofgekoelde middenmotor is goed voor een vermogen van 12.5 kW en een koppel van 218 Nm. Dat volstaat om in 2.6 seconden van o naar 50 km/u te accelereren. De AE8 heeft een topsnelheid van 100 km/u. De batterij van 33 Ah, heeft een spanning van 69 V en is goed voor een autonomie van 190 km. Met de Z-charger laad je de AE8 supersnel op, zodat de batterijcapaciteit na 2 uur laden al 80% bedraagt.

De afwerking van de Zeeho AE8 mag er zijn. Op het 5-duims grote LCD-scherm opteer je voor één van die drie rijmodi: Eco, Street of Sport. Brembo levert de voorremklauw met dubbele zuiger, Bosch het tweewegs-ABS-systeem en Maxxis tekende voor de 12-duims sportbanden. Verder heeft de AE8 een split-LED-koplamp en een suède zadel.

Zeeho brengt meteen ook een kleiner broertje voor de AE8 op de markt met een topsnelheid van 80 km/u en een autonomie van 100 km. 

Magnet

Dat de AE8 en AE6 nog maar het begin zijn van Zeeho's internationale avontuur bleek op EICMA 2022. Dé mondiale tweewielerbeurs bij uitstek was voor Zeeho de gelegenheid bij uitstek om de spectaculair ogende Magnet te presenteren. Voorlopig is de Magnet nog toekomstmuziek, maar de vormgeving ervan onderstreept wel de ambitie van Zeeho.

 

Meer informatie over de AE8 vind je op de Belgische site van het merk: www.zeeho.be

Geschreven op 16 november 2022
© Motoren & Toerisme