MY23: Yamaha Ténéré 700 & Ténéré 700 Rally Edition

Yamaha geeft z’n Populaire allroad, de Ténéré 700 en de Rally Edition ervan, enkele updates voor volgend modeljaar. Zo zal het Ténéré 700 basismodel vanaf 2023 ook verkrijgbaar zijn in een 35 kW-versie.

 

Nieuw TFT-scherm

Zowel de Ténéré 700 als de Rally Edition-versie krijgen nu een 5-duims TFT dashboard. De berijder heeft de keuze tussen twee schermmodi: Explorer en Street. In de Explorer-modus die vooral voor offroad-werk bedoeld is, legt het dashboard dan de nadruk op het weergeven van het toerental. In de Street-modus krijg je dan weer ronde wijzerplaten in analoge stijl te zien.

Connectiviteit

Yamaha heeft de Ténéré 700 nu ook van een Communication Control Unit (CCU) voorzien. Die maakt connectiviteit tussen je smartphone en het TFT-scherm van de machine mogelijk en dat via Yamaha’s MyRide-app.

ABS-systeem

Yamaha verfijnde ook het ABS-systeem op de Ténéré 700 en Ténéré 700 Rally Edition. Net als op de World Raid-versie heeft de berijder nu de keuze uit drie verschillende ABS-standen. Volledig AAN voor straatgebruik, Voorwiel AAN achterwiel UIT voor gebruik op onverharde wegen en tenslotte volledig UIT voor het betere offroad-werk.

Nog meer updates

Yamaha hertekende de voorremhendel zodat deze beter bestand wordt tegen schade bij valpartijen. Verder krijgen de Ténéré 700’s nu LED-richtingaanwijzers en een USB-aansluiting ter vervanging van de 12V die je op eerder exemplaren aantreft. Tot slot komen de Ténéré 700 en Ténéré 700 Rally Edition nu ook voorzien van bedrading voor het installeren van een optioneel quickshifter-systeem.

Kleuren

Yamaha pakte de de kleurstellingen van de Ténéré 700 aan. Voor 2023 komt hij in twee verschillende kleurencombinaties:

Icon Blue

Tech Kamo

De Ténéré 700 Rally Edition blijft verkrijgbaar in het klassieke Heritage White.

 

Yamaha Motor Europe heeft de prijzen van de MY23 Ténéré 700 en Ténéré 700 Rally Edition nog niet bekend gemaakt. Ook de leveringstermijnen zijn vooralsnog niet bekend.

 

Tekst: BJ

Foto's: Yamaha Motor Europe

Geschreven op 2 november 2022
© Motoren & Toerisme