MY23: Yamaha R125

De Benjamin van Yamaha’s R-serie krijgt een flinke update voor 2023. Yamaha steekt de sportieve 125cc in een nieuw jasje. De ingreep is niet alleen optisch, maar ook elektronisch.

 

 

Een nieuwe stroomlijn, een nieuwe LED-koplamp die tegelijkertijd dim- en grootlicht herbergt, een LED-verlichting rondom. Dat zijn de meest in ’t oog springende ingrepen die de Yamaha R125 kreeg voor 2023.

 

Loeren we echter onder het kuipruitje van de R125 dan zien we een nieuw 5-duims TFT dashboard.De machine is ook voorzien van een programmeerbaar schakellampje, waarmee je het toerental in de gaten houdt. Ook connectiviteit ontbreekt nu niet. De nieuwe R125 is uitgerust met een CCU, die via BlueTooth  en Yamaha’s MyRide-app een verbinding met je smartphone mogelijk maakt. Zo krijg je inkomende oproepen en tekstberichten te zien op het TFT-scherm van de R125 en kan je op je smartphone de belangrijkste parameters van de motorfiets in de gaten houden.

Ook 125cc motorfietsen worden steeds verfijnder dat blijkt uit de aanwezigheid van een tractiecontrole-systeem op de nieuwe R125 en dat bovenop het tweewegs-ABS-systeem dat de Yamaha al langer had. Het systeem is uitschakelbaar. Wie een quickshifter wil, zal daar extra voor in de buidel moeten tasten, maar de bedrading ervoor is standaard al aanwezig.

 

De nieuwe Yamaha R125 zal vanaf februari volgend jaar beschikbaar zijn in Europa en komt dan in twee kleuren:

Icon Blue

Tech Black

Tekst: BJ

Foto's: Yamaha Press

Video: YouTube.com/Yamaha Motor Europe

Geschreven op 4 november 2022
© Motoren & Toerisme