MY23: Special Editions van V7 Stone en V9 Bobber

Dé V100 Mandello is voorlopig nog steeds dé novita bij uitstek bij eeuweling Moto Guzzi en dat in al z'n vormen. Maar Moto Guzzi zou geen Italiaans merk zijn mocht het in Milaan niet uitpakken met speciale versies van reeds bestaande modellen. En dat is dan ook wat het merk uit Mandello doet. Zowel van de V7 Stone, als van de V9 Bobber is er een speciaal edition-versie.

 

V7 Stone Special Edition

De Special Edition-versie van de V7 Stone heeft als basiskleur Shining Black. Die kleur contrasteert mooi met de rode details, die een verwijzing vormen naar het sportieve verleden van Moto Guzzi. Zo zijn ondermeer de spiraalveren van de stereo-vering en de stiknaden van het zadel in rood uitgevoerd. Die kleur is ook op de tank en de zijcovers te vinden. 

De sportieve touch beperkt zich niet alleen tot het toevoegen van rode accenten. De V7 Stone krijgt in de Special Edit ook een Arrow uitlaatlijn (2-in-2). Die toevoeging zorgt ervoor dat het maximale vermogen tot 66,5 pk klimt en dat het koppel van 73 naar 75 Nm (aan 4.900 opm) klimt.

V9 Bobber Special Edition 

In de Special Edition-versie krijgt de traanvormige tank van de V9 Bobber een zogenaamde 'twin-tone' zwart/grijze kleurstelling, die ook doorgetrokken wordt naar de zijschilden. De klassieke achteruitkijkspiegels moesten plaats maken voor 'bar-end'-exemplaren. Opvallend doen ook de zwarte beschermingsrubbers rond de binnenpoten van de conventionele voorvork. 

Tekst: BJ

Foto's: Moto Guzzi/Piaggio Group

Geschreven op 8 november 2022
© Motoren & Toerisme