MY23: Rieju

Het Spaanse Rieju komt voor 2023 met maar liefst vier nieuwe modellen. Rieju lijkt nu volop de kaart van de viertaktmotor te trekken en zet daarnaast ook in op elektrische aandrijving.

 

Aventura 500

 

De Aventura 500 Legend is de eerste Rieju tweecilinder. De paralleltwin heeft een dubbele benzinetank (voor- en achteraan) en offroad-gerichte wielmaten (21" - 18") met upside-down voorvork.

 

Aventura 125

De Aventura 125 is een lichte  watergekoelde viertakt allroad met een adventure-ambities. Het blok komt van de Italiaanse motorenspecialist Motori Minarelli en heeft een enkele bovenliggende nokkenas met vier kleppen. Spakenwielen en een grote tank maken de look af.

 

MR 125 4-T

Dit is de enduroversie, met hetzelfde Motori Minarelli blokje als de Aventura 125. Verder bemerken we een upside-down voorvork, Galfer remmen en Michelin banden.

E-MR

Rieju ziet de toekomst van z'n enduro's elektrisch. Maar meer dan een goed ingepast elektrische krachtbron in een enduroframe krijgen we voorlopig niet te zien. De elektrische MR vertoont nogal wat gelijkenissen - zoals de KYB veerelementen - met de bestaande MR enduro's.

 

Tekst: BJ

Foto's: Rieju

Geschreven op 22 november 2022
© Motoren & Toerisme