MY23: Moto Guzzi V100 Mandello (S)

De Giornate Mondiali Moto Guzzi, in arendsnest Mandelllo del Lario, waren de ideale gelegenheid voor het merk om EINDELIJK de langverwachte V100 Mandello te lanceren. De sportieve toermotor zal in twee versies verkrijgbaar zijn de standaard-versie en de S-versie.  Beide modellen delen dezelfde 1042cc metende V-twin motor, die zoals de Guzzi-traditie het wil, dwarsgeplaatst is. De krachtbron is goed voor 115 pk, terwijl het koppel 105 Nm bedraagt. Moto Guzzi innoveert met de V100 Mandello, die de eerste productie-motorfiets met adaptieve aerodynamische elementen is.  

Verdere kenmerken van de nieuwe V100 Mandello zijn:

  • Volledige LED-verlichting, met bochtenfunctie en daglicht.
  • Elektronisch verstelbaar windscherm
  • 5” TFT dashboard
  • 4 rijmodi
  • Cruisecontrole
  • USBpoort

De standaardversie kost € 15.499 en is leverbaar in twee kleuren:

Bianco Polare

Rosso Magma

De prachtige grijs/groene versie van de V100 Mandello, die we vorig jaar op de EICMA te zien kregen, zal voortaan als S-versie door het leven gaan. Het verschil met de standaardversie zit ‘m in de semi-actieve Öhlins Smart EC2.0 vering. Daarnaast heeft de S-versie ook een tweewegs quickshifter, verwarmde handvatten, een bandendrukmeter. Ook Moto Guzzi’s eigen MIA connectiviteitsplatform behoort tot de standaarduitrusting van de S-versie.

De Moto Guzzi V100 Mandello komt in een combinatie van Verde 2121 en Grigio Avanguardia.  

 

De nieuwe V100 Mandello is vanaf nu online te reserveren via MotoGuzzi.com en staat vanaf begin november bij de officiële Moto Guzzi-dealers.

 

Tekst: BJ

Foto's: Moto Guzzi 

Geschreven op 13 september 2022
© Motoren & Toerisme