MY23: KTM 890 Adventure

Eerder dit najaar konden we al kennismaken met de vernieuwde KTM 890 Adventure R. Nu, op de drempel van de winter en weken na EICMA komt KTM met de 2023-uitvoering van de standaard 890 Aventure.

Technisch zijn er geen verschillen tussen de R-versie en de basisvariant. In beide gevallen levert de 889 cc paralleltwin een vermogen van 105 pk aan 8.000 opm en een koppel van 100 Nm (aan 6.500 opm). Ook het rijwielgedeelte is in wezen hetzelfde op beide varianten. Zo delen ze dus een WP APEX 43 mm voorvork en een Apex schokdemper, uiteraard eveneens van WP. De veerwegen op beide versies van de 890 Adventure zijn dan ook even lang (240 mm) en dat zowel voor- als achteraan. De Pirelli Scorpion STR banden waarmee de 890 Adventure standaard uitgerust is, hinten op het meer offroad-gerichte karakter van de machine.

 

Wie de basisversie in profiel bekijkt merkt evenwel toch een paar verschillen. Zo heeft de 890 Adventure een hoger windscherm en een lager zadel (825 mm). Voor wie dat nog te hoog is, staat er een lager zadel op de accessoirelijst. Verder merken we ook dat deze 890 Adventure een zwart frame heeft waar dat op de R-versie een oranje frame is.

Het vernieuwde 5” TFT-display kreeg een scherm van gelaagd mineraalglas om krassen en weerspiegeling nog beter te voorkomen. Verder werd ook het software-systeem herontworpen met menu’s en infographics waarmee het gedrag van de KTM 890 ADVENTURE nog eenvoudiger aan te passen is. De achtergrondverlichting reageert op omgevingslicht en omdat het TFT-display en de KTMconnect-app nu beter synchroniseren, is het volgen van Turn-by-Turn+-navigatie, luisteren naar muziek en voeren van telefoongesprekken nog nooit zo makkelijk of intuïtief geweest.

De nieuwe 890 Adventure staat vanaf december bij de KTM-dealers.

 

Tekst: BJ

Foto's: KTM Press

Video: YouTube.com/KTM

Geschreven op 30 november 2022
© Motoren & Toerisme