MY23: Indian Motorcycle lanceert Elite-versies van Pursuit en Chieftain

De superdeluxe Elite-versie van de Indian Chieftain hadden we al eens gezien. Nu komt Indian Motorcycle ook met een Pursuit Elite. Dat betekent dat Indian fans nu de keuze hebben uit twee Elites die telkens op een eigen technisch platform gebaseerd zijn. 

 

Pursuit Elite

 

Indian Motorcycle gaat 150 exemplaren van deze nieuwe Pursuit Elite bouwen. De Elite-versie wordt net als de basisversie van de Pursuit aangedreven door de 1768 cc metende PowerPlus motor. Dat is een watergekoelde V-twin met 120 pk en 178 Nm aan koppel.

De Pursuit Elite is voorzien van ondermeer Indian Motorcycle's Ride Command-systeem, een elektronische instelbare schokbreker van Fox Suspension en een inertie-meeteenheid die de tractiecontrole- ABS- en koppelcontrole-systemen aanstuurt. Verder is de Pursuit Elite uitgerust met het adaptieve Pathfinder LED-verlichtingssysteem. De kleurstelling van de Pursuit Elite is een combinatie van Super Graphite Metallic en Black Metallic met Shadow Bronze Chrome accenten.  Aangepaste Elite-logo's en premium componenten maken het geheel af.

Rij-indruk: Indian Challenger King of the Baggers Racer

Chieftain Elite

Dit is niet de eerste Chieftain die het Elite-predikaat mag dragen. Indian Motorcycle kwam in 2018 al met een Chieftain Elite. De Chieftain is meer old school dan de Pursuit en dat is vooral aan de Thunderstroke 116 te danken. Deze 1890 cc metende luchtgekoelde V-twin produceert 171 Nm aan koppel. 

Deze bagger heeft eveneens een Ride Command-dashboard, en is verder voorzien van ondermeer een sleutelloos start-systeem, een bandendruk-systeem en twee zijkoffers met een gezamenlijke inhoud van meer dan 68 liter. De Chieftain Elite komt in één enkele kleurstelling: Super Graphite Smoke met Shadow Bronze-toetsen.

Tekst: BJ

Foto's: Indian Motorcycle Press

Video: YouTube.com/Indian Motorcycle

Geschreven op 12 april 2023
© Motoren & Toerisme