MY23: Husqvarna FS 450

Husqvarna steekt z'n 450cc competitie-supermoto, de FS 450, voor 2023 in een nieuw kleedje. De FS 450 profiteert volop mee van de vernieuwingen die de Husqvarna crossmotoren ondergingen. Geen wonder want in de basis is een supermoto, en dus ook de FS 450, gewoon een gemodificeerde crossmotor.

Een nieuw frame, bodywork en een vernieuwde motor het zijn allemaal ingrediĆ«nten die de FS 450 nog aantrekkelijker moeten maken voor 2023. De cilinderkop werd hertekend, al blijft Husqvarna zweren bij een enkele bovenliggende nokkenas. Ook nieuw voor 2023 is de quickshifter, die in- of uitschakelbaar is, naargelang de wensen van de rijder. Daarvoor monteert Husqvarna een nieuwe multi-functionele knoppenset waarmee je ook de mapping en launch- en tractiecontrole kan inschakelen. 

Zoals we dat van Husqvarna gewoon zijn wordt de FS 450 met premium componenten afgebouwd. Uiteraard tekent WP - met de XACT voorvork en achterschokbreker - voor de vering. De specifieke supermoto-velgen komen van het Italiaanse Alpina, terwijl de Zwitserse specialist Suter de koppeling levert. Net als op de crossmotoren wordt er ook een ProTaper stuur op de FS 450 gemonteerd.

 

De 2023 Husqvarna FS 450 supermoto is vanaf nu leverbaar door de officiƫle dealers van het merk.

 

Tekst: BJ

Foto's: Husqvarna Press

Video: YouTube.com/Husqvarna Motorcycles

Geschreven op 10 juni 2022
© Motoren & Toerisme